Connect with us

Компании

Мтел и Националната асоциация за приемна грижа изпратиха 14 абитуриенти

Avatar

Публикувано

на

14 абитуриенти от приемни семейства изпратиха Мтел и Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ). Абитуриентските костюми на младежите бяха осигурени от мениджърите на телекома, които дариха лични средства, за да осигурят на тийнейджърите незабравима празнична вечер.

По случай тържествения повод представители на Мтел и Националната асоциация по приемна грижа, младежите и техните семейства, се събраха на специална вечеря, на която абитуриентите и техните приемни родители се запознаха с дарителите, имаха възможността да разговарят с тях и да им разкажат за плановете си за бъдещето.

Специален гост на събитието беше вицепремиерът Томислав Дончев, който пожела на тийнейджърите „На добър час!“. „Не се страхувайте да падате – понякога след падане човек се изправя и прави най-силната си атака. Освен сила, обаче, трябва и баланс. Но най-важно: никога не забравяйте, че вярата в себе си е по-силна от ядрено гориво“, обърна се Дончев към абитуриентите.

„Често казват, че компаниите даряват, за да се рекламират. Ако днешната вечер се превърне в емоционален спомен за вас, ако след време говорите за нас като за приятели: тогава сме успели да направим най-смислената реклама на Мтел“, каза директорът „Корпоративни комуникации“ в Мтел Илияна Захариева при откриването на вечерта.

“За мен срещата с абитуриентите е много важна и емоционална, защото тези млади хора отраснаха пред очите ни. Вече седем години НАПГ помага на бъдещето. Когато ги видяхме за първи път, те бяха на по 10-11 години. Бяха заедно с нас на лагери, обучения, събития и младежки инициативи. Затова вярвам в силата на приемната грижа и в смисъла на това всички да инвестираме в детството”, коментира Мирослав Долапчиев, приемен родител и председател на НАПГ.

Advertisement

За младежите беше подготвена специална музикална изненада. Артистите на „Вирджиния Рекърдс“ – Михаела Маринова, както и дуетът Иво и Пламен, се включиха благотворително в голямата вечер. Специално за  випуск 2016 младите таланти изпълниха хитовете си „Не ти ли стига“, „Стъпка напред“, „24/7“ и „2х2“. Звездите от X Factor се снимаха с всички желаещи и раздадоха десетки автографи на почитателите си.

В друг емоционален момент от вечерта се превърна награждаването на приемната майка Гинка Илиева от Шумен, която успя да завърши техникум паралелно с грижите за децата си. „Благодаря изключително на Мтел и НАПГ. Всяко ваше усилие не е напразно, защото променя нашия живот“, каза тя.

От началото на партньорството си с НАПГ Мтел подкрепя каузата на приемното родителство с редица инициативи, като до момента телекомът е инвестирал под различни форми на финансиране над 240 000 лева. Компанията подпомага провеждането на ежегоден национален лагер за деца от приемна грижа, осигурява кариерно консултиране за по-възрастните младежи, както и ученически пособия за всички ученици.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]3[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement