Connect with us

Компании

Мтел награди победителите от Municipality Innovation Hackathon 2016

Avatar

Публикувано

на

Iliyana Zaharieva i Yordanka Fandykova nagrajdavat pobeditelite

Финалистите от първия по рода си 24-часов Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016 представиха пред столичния кмет Йорданка Фандъкова проектите си, чрез които са амбицирани по иновативен начин да решат проблеми на София и да променят града.

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″]Kmetyt na Sofia Yordanka Fandykova na tseremoniyata po nagrajdavaneto[/media-credit]

На церемония вчера следобед  победителите в състезанието – студентите от екипа „Elmo“ – получиха чек за 10 000 лева от Мтел, за да започнат работа по своята платформа в помощ на чуждите туристи, посещаващи София. Чрез нея всички, за които кирилицата е непонятна, ще получават полезна информация и предложения за туристически маршрути. „Идеите на всички студенти, участвали в hackathon-a, са доказателство, че София е град на младите и се утвърждава като дигитална столица на новите пазари“, каза Йорданка Фандъкова. Съорганизатори на Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016 бяха Столична община, Асоциация за развитие на София и Фондът за иновации. Мтел е партньор на фонда от неговото създаване през 2014 година.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]Pobeditelite ot ekip Elmo[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement