Connect with us

Събития

Мтел ще подкрепи стартовете от Европейската купа по ски за жени в Боровец и Пампорово

Avatar

Публикувано

на

Мтел ще подкрепи стартовете от Европейската купа по ски за жени, които ще се проведат в Пампорово (на 9-и и 10-и февруари) и в Боровец (на 12-и и 13-и февруари) като генерален спонсор на Българската ски федерация. За да направи състезанията още по-вълнуващи, телекомът ще изгради специална зона за забавления, в която присъстващите ще могат да се състезават в редица игри с награди.

 

Зрителите в Боровец и Пампорово ще могат да видят отново и Здравко – посланикът на Мтел за безопасно каране по пистите. Той отново ще напомня на скиорите колко е важно да се кара безопасно и от какви опасности трябва да се предпазваме, докато караме в българските курорти.

 

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″]Fan zonata na Mtel prez 2015-a godina[/media-credit]

Освен за безопасността по пистите, Мтел се грижи и за популяризирането на скиорския спорт и сред най-малките. Компанията подкрепя инициативата „Научи се да караш ски“, която се осъществява под егидата на Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и Българската федерация по ски. Благодарение на нея до края на сезона близо 4000 деца от цялата страна ще получат своите първи уроци по ски.

Advertisement

 

За първи път България приема в един сезон, не един, а цели 4 старта от Европейската ски купа. Пампорово ще приеме две състезания по ски слалом на писта „Стената“, а в Боровец дамите ще направят два старта по гигантски слалом на писта „Попангелов“. Общо за участие в родопския курорт до момента са се записали 45 състезателки от 12 нации, а за курорта в Рила са пратили заявки 41 алпийки от 9 нации.

Continue Reading
Advertisement