Connect with us

Музика

“Музикална въртележка” представя своя първи спектакъл

Avatar

Публикувано

на

Една въртележка се завърта на 21 ноември 2015 г. (събота), за да пробуди радост и вълнуващи преживявания у децата, които ще се качат на нея. Тази въртележка обаче е специална, тъй като е музикална и с лекота ще успее да завърти своите посетители под ритъма на детски песни, мелодии съчетани със забавни игри. Първият спектакъл за деца и родители от поредицата “Музикална въртележка” е на 21 ноември 2015 г. от 10:30 ч. в кино “Влайкова”.

“Приказни сънища” ще бъдат разказани чрез музиката на Красимир Милетков – любимият на малки и големи автор на песни и инструментални пиеси за деца; чрез словото на актьора Любомир Младенов, който със завладяващ глас и актьорска игра ще води децата по пътя на вълнуващи приключения; чрез хореографията на Мирела Бешева, благодарение на която млади и талантливи танцьори ще рисуват приказните сънища чрез изяществото на танца.

Артистите на “Музикална въртележка” ще ви отведат в приказни светове чрез забавни и вълнуващи преживявания. Те вярват, че заниманията с изкуства през свободното време на децата играят важна роля за възпитанието на чувствата, разума и характера им. Музиката дава радост, обнадеждава, успокоява. Тя въздейства силно на детската фантазия, формира техния вкус. Именно затова артистите ще общуват с децата чрез езика на музиката, словото и танца.

Тази въртележка е подходяща както за малки, така и за големи любители на забавленията чрез красотта на изкуствата.

Събитието може да следвате тук:

Advertisement

https://www.facebook.com/events/437393109799596/

Случващото се с “Музикална въртележка” може да следите тук:

http://spektaklite.com/

https://www.facebook.com/Музикална-въртележка-486236474877732/

Концертът е с продължителност 50 мин.

Advertisement

Цена на билет:

  • вход свободен за деца,
  •  10 лв. за възрастен (за записалите се до 6 ноември)
  • 12 лв. за възрастен (след 6 ноември)
  • 20 лв. за двама възрастни,
  • Записалите се за участие до 6 ноември (петък) могат да се възползват от цена на билета – 10 лв. (на възрастен).
  • Записване може да направите само по поща: info@spektaklite.com,  или на телефони 0889 560 912, 0887 692 960.

„Музикална въртележка – спектакли за деца и родители” е поредица от музикални събития насочени към децата и техните родители, и не на последно място към любителите на различни видове изкуства. Музиката оказва благотворно, развиващо и възпитателно влияние върху децата. Вълнуващо предизвикателство за организаторите е да й помогнат да достигне до малки и големи.

Спектаклите от поредицата „Музикална въртележка”:

  • ще провокират детското въображение;
  • ще запознаят деца и родители със заобикалящия ги свят, чрез средствата на различни изкуства – музика, театър, литература, изобразително изкуство, танци, цирково изкуство и други;
  • ще предоставят на децата и техните родители възможността да се включат активно в случващото се по време на спектаклите.

“Музикална въртележка” ще бъде място за срещи на децата с различните изкуства, където ще бъдат провокирани техните емоции и въображение чрез творчески игри и импровизация. Важно е децата да изпитат удовлетворение, удоволствие и радост от участието в музикално-творческия процес на живо. Личното и директно преживяване оставя незаменими представи и опитност у децата. То остава завинаги в тях и им позволява да общуват музикално.

Спектаклите са подходящи за всяка възраст, тъй като музиката има благоприятно отражение за всяко живо същество. Тя започва да въздейства на детето и през деветте месеца преди неговото раждане.

Continue Reading
Advertisement