Connect with us

Култура

Навръх Бъдни вечер Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи емблематичния Симфоничен оркестър на Далас

Avatar

Публикувано

на

Бизнес телевизията е единствената в българския ефир с права върху спектакъла

Във времена на предизвикателства и неясно утре за целия свят, Bloomberg TV Bulgaria предоставя възможността макар и разделени, да празнуваме Коледа заедно с надежда, че всички беди ще останат зад нас. В навечерието на най-светлия християнски празник, от 21:00 часа, телевизията ще излъчи грандиозния музикален спектакъл на Далаския синфоничен оркестър под диригентството на Лоурънс Лоу, Луси Билингсли, Стив Дъръм. Солисти на концерта са Ава Пайн-сопран и Куинси Робъртс, а разказвач на приказното събитие в духа коледните и новогодишни празници е Крег Хол.

„Ако искате да оцените величието на един град, душата му, трябва да потърсите изкуствата, които създава“, споделя Санджив Яджник, председател на Борда на Далаския синфоничен оркестър.

 „Симфоничното изкуство е неговият връх. Класическата музика носи радост и надежда за всички. Тя е от основно значение за развитието на децата. Бизнес лидерите имат задължението да разберат огромното отражение на изкуството върху обществото и бъдещите поколения“, допълва той.

Симфоничният оркестър на Далас е основан през 1900 година, като днес продължава да е сред най-предпочитаните и е сред най-високо оценените първокласни оркестъри в света.

Повторение на ексклузивния за българския ефир концерт може да гледате и в първия ден на 2021 година – на 1 януари от 14 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement