Connect with us

Компании

Над 10 000 българи се включиха в атрактивната кампания на M&M’S®

Avatar

Публикувано

на

1 2 jpg

снимка: ПР

В България популярната марка на компанията Mars, Incorporated, организира серия от медийни активности в подкрепа на разнообразието

Над 10 000 фена в България подкрепиха мисията на марката M&M’S за създаване на свят с по-голяма приемственост и принадлежност. В продължение на близо 2 месеца обичаният шоколадов бранд, част от порфолито на Mars, Incorporated, реализира серия от забавни активности, за да напомни на хората, че въпреки различията си, всеки е уникален и е незаменима част от общността.

В България кампанията стартира с обявяване на амбициозната цел на M&M’S до 2025 г. да обедини всички чрез силата на забавлението и да подобри чувството за принадлежност на 10 милиона души по света. Като част от тази мисия бе създаден M&M’S FUNd – консултативен съвет, чиято роля е да следи за въздействието на марката върху мисията на Mars.

Кампанията продължи със старта на забавна и образователна игра по радио N-JOY, „M&M’S: Преоткрий вкуса на забавлението“, в която се включиха над 6000 участника от цялата страна. В рамките на две седмици почитателите на бранда имаха възможността да отговарят на въпроси, свързани с него, и да се борят за страхотни награди. Десетима късметлии спечелиха забавни комплекти – съдържащи M&M’S хвърчило или M&M’S въздушна топка за футбол (hover ball), придружени от сладка изненада. А накрая бяха избрани трима победители, които спечелиха голямата награда – уникален куфар на M&M’S. Всички награди бяха избрани с една цел – да покажат още веднъж колко важно е да се забавляваме заедно, но и да приемаме различията си и да бъдем толерантни.

Advertisement

Като част от кампанията M&M’S наскоро представи и  най-новия си шоколадов герой – бонбонът Purple (Лилавата). Добавянето на нов герой е безпрецендентен ход в историята на марката, който се случава за първи път от 10 години насам. Purple – новият член на семейството на M&M’S®, е интересен женски персонаж, който се отличава се с умението да изразява себе си открито и да насърчава другите да приемат себе си такива каквито са. Нейната дебютна песен – I’m just gonna be me , която вече успя да достигне 265 000 гледания в YouTube, се превърна в хит за любителите на марката, като за всеки стрийминг на видео ще бъде направено дарение от 1 долар (до 500 000 долара общо) за Sing for Hope.  След появата на песента, като една истинска звезда, Purple даде ексклузивно интервю пред BTV Media Group. В него сладката бонбона разказва повече за себе си и споделя информация за ребрандирането на марката M&M’S.

За да изпълни мисията си и да представи свят, в който всеки се чувства приет, M&M’S премина през последните месеци и през определени промени, които почитателите на марката ще забележат в дизайна и продуктите. Отличителната цветова палитра на марката е разширена, а различните форми и размери на шоколадовите бонбони M&M’S ще бъдат използвани, за да покажат, че всички сме различни. Също така е направена свежа и модерна промяна на външния вид на любимите герои на марката, за да се подчертае значението на себеизразяването и силата на сплотеността, защото именно техният външен вид, характер и истории ги правят уникални представители на днешното общество.

Забележими са промените повече в женския състав, които се изразяват, освен в новата чаровна бонбона – Purple, но и във височината на     Brown, която е с по-ниски токчета, както и високите ботуши на Green, които са заменени с маратонки. Трите ще се обединят, за да подкрепят жените и всички заедно да направят света по-бляскав. В мъжкия състав, Yellow се превръща в още по-голям оптимист, който ще споделя мъдрости, за да видят хората света такъв, какъвто трябва да бъде. Orange бонбона, която е обвързана повече с Поколението Z,  ще приеме притеснителността си, без страх всички да го разберат. И не на последно място, Red, който е придирчив и се води „алфа“, вече ще е по-склонен да споделя прожекторите заедно с останалите шоколадови талисмани.

„Многобройни проучвания показват, че желанието ни да бъдем приети е също толкова силно, колкото и желанието да бъдем обичани. Всички обичат M&M’S и сме щастливи, че днес може да пренасочим тази любов към бранда в една излючително важна посока – към създаване на едно по-позитивно и приобщаващо общество“, каза Ваня Вагич, мениджър „Корпоративни въпроси“ за региона UBBAI в Mars.

Advertisement

Всички тези активности на марката M&M’S са само едно от многото действия, които се предприемат в Mars, Incorporated, за създаване на свят, в който независимо от различията ни, има по-голяма приемственост и принадлежност. Сред тях са целта за постигане на балансирани по пол ръководни екипи, провеждането на независим годишен одит на разнообразието в рекламата (ръководен от Института “Geena Davis”) и тяхната роля на председател на Алианса за борба със стереотипите (Unstereotype Alliance), част от „ООН Жени“, и др.

Допълнителна информация относно марката M&M’S феновете могат да открият в акаунтите на M&M’S във Facebook, Instagram, Twitter, или да отидат на MMS.com

Continue Reading
Advertisement