Connect with us

Lifestyle

Над 100 човека работиха на открито през изминалата седмица в Telenor Park Office

Avatar

Публикувано

на

Telenor Park Office

снимка: ПР

Над 100 посетители се възползваха от лятното предложение на Теленор и през изминалата седмица се насладиха на възможността да изпълняват своите работни задължения и задачи на открито. В столичния парк Заимов, в непосредствена близост до театър София, компанията предостави всички необходими условия за успешната работа извън стените на обичайния офис – креативно пространство и стабилна интернет връзка. София е само един от градовете и курортите в България, в които потребителите на Теленор имат достъп до мрежа по технологията, станала популярна като 4.5G, която предлага още по-добри възможности за работа „от разстояние“.

Концепцията “изнесен офис“, която вече е популярна по света, събра редица последователи и в столицата. През цялата седмица 30-те удобни места в открития офис се оказаха привлекателни за предприемачи, хора на свободна практика, програмисти, дизайнери, фотографи, консултанти, писатели, блогъри, журналисти, хора на изкуството и други, както и служители на компании, които могат да работят дистанционно. Споделеното работно пространство на открито бе посрещнато с голям интерес и благодарение на различните възможности за споделяне на знания, срещи с интересни хора и съчетаване на работата с удоволствието, които Теленор бяха подготвили за всички дигитални фенове.

Още с отварянето на креативното пространство в понеделник, Теленор представи новите функционалности на приложението MyTelenor, с които потребителите могат да плащат своите сметки и да презареждат предплатените си карти по-лесно и бързо и то без да е необходимо да стават от удобното си място в парка. През следващите дни посетителите получиха полезни съвети във връзка с поддръжката и сигурността на техните мобилни устройства, благодарение на полевата клиника Д-р ОхЗаби на Центъра за безопасен интернет.

Сряда бе денят, в който посетителите получиха съвети по една от най- актуалните теми в дигиталния свят през последните месеци – Общия регламент за защита на личните данни, който влезе в сила от 25 май 2018 г. Божидар Божанов, софтуерeн инженер и изпълнителен директор на компанията LogSentinel, успя в рамките на час да обобщи „всичко, което трябва да знаете за GDPR, но ви е срам да попитате“. Божидар е сред авторите на софтуера, който ще използва Държавната агенция „Електронно управление“, за да предпазва от злоупотреба личните ни данни.

Advertisement

В последващите дни всички гости на Telenor Park Office се пренесоха в бъдещето, благодарение на споделените идеи за развитието на градската мобилност от SPARK – electric car sharing и тяхната иновативна услуга за наемане на електрически автомобил само с един клик на мобилния телефон. А как да запечатат внушителни кадри от своето мобилно ежедневие, ги научи фотографът Вера Гоцева (LOMOVERA), която проведе с подкрепата на Huawei практически уъркшоп за продуктова фотография със смартфон.

Continue Reading
Advertisement