Connect with us

Lifestyle

Над 102 хиляди лева в подкрепа на детските усмивки

Avatar

Публикувано

на

В първия етап на националната кампания „Мисия подари усмивка“ бяха събрани 102 459 лева, които ще подкрепят финансово инициативата на Mars Incorporated България в помощ на детското дентално здраве. В периода 15 септември – 15 ноември бяха продадени малко над 10 милиона пакетчета Orbit без захар, като 1 стотинка от всяко пакетче отива за целите на кампанията.

Кампанията „Мисия подари усмивка“ е част от глобалния проект Smile Back на Mars Inc., насочен към подпомагане защитата на детските усмивки. Кампанията стартира преди два месеца, в рамките на които всеки желаещ можеше да подкрепи инициативата чрез закупуването на дъвки Orbit.

Вторият етап на „Мисия подари усмивка“ ще стартира през март 2017 г. като целта е, в рамките на 2 месеца, да се направят профилактични прегледи на 10 000 деца на възраст 5-9 години. За осъществяването на тези прегледи специален „зъбомобил“, осигурен с необходимото оборудване и специалисти, ще посети около 20 града в страната. Прегледите ще се реализират в училище, като всяко дете ще получи актуален зъбен статус с препоръка – ако е необходимо – за посещение на личния стоматолог за последващо лечение. Освен профилактичен преглед, по интересен и забавен начин, децата ще получат и допълнителна информация как правилно да се грижат за поддържането на здрава и блестяща усмивка, кои храни да избягват, как да мият зъбките си и т.н. Децата ще получат и различни образователни материали със съвети и полезна информация.

„Orbit e марка с призвание да предпазва усмивки, помагайки на хората по света да поддържат зъбите си чисти и здрави. Радвам се, че толкова много хора в България подкрепиха нашата инициатива, защото статистиката за състоянието на детското дентално здраве е доста негативна. В сравнение с останалите европейски държави ние сме с най-лоши показатели и това е сериозен проблем, който изисква реални действия както от страна на държавата, така и на бизнеса, защото ние сме част от това общество. Като социално отговорна кампания ние стартирахме тази инициатива с цел тя да се превърне в дългосрочен проект, който да помогне да запазим повече здрави детски усмивки. Защото когато се усмихват децата, възрастните също са усмихнати“, сподели Олександър Шаршаков, изпълнителен директор на Mars Incorporated България.

„Мисия подари усмивка“ се провежда с подкрепата на дентални клиники ЕО Дент. Техният  мобилен дентален кабинет ще се превърне в „зъбомобила“ на кампанията, в който специалисти по детска дентална медицина на ЕО Дент ще осъществяват прегледите на децата.

Партньор на кампанията са и Pierre Fabre с пасти за зъби Elgydium, a медиен партньор е bTV Media Grоup.

Advertisement

За повече информация по проекта „Подари усмивка“, моля посетете www.orbitgum.bg

Continue Reading
Advertisement