Connect with us

Lifestyle

Над 11 600 младежи са получили професионална подкрепа от Нестле България

Avatar

Публикувано

на

YOUth

снимка: ПР

Компанията участва в юбилейното 20-о издание на Национални дни на кариерата 2021

Нестле България участва в юбилейното 20-о издание на най-мащабното изложение за търсене и предлагане на работа у нас – „Национални дни на кариерата 2021“, което се проведе изцяло онлайн на 8 април. Това е мястото, където младите хора могат да се срещнат с представители на бизнеса и да получат подкрепа и съвети за своето кариерно развитие. През последните 27 години Нестле България следва неотлъчно своята политика за корпоративно-социална отговорност, насочена към насърчаване на младежката заетост и продължава да бъде устойчив инвеститор в човешкия капитал, именно затова компанията подкрепя форума.

“Нестле България развива не само своята бизнес дейност в страната, но през последните повече от 20 години сме се фокусирали и отдали на работата си С и ЗА младите хора. Защото в Нестле вярваме, че помагайки на младите да се подготвят за началото на кариерата си, допринасяме за развитието на българското общество.“, сподели Надежда Минева, Специалист привличане на таланти в Нестле. Като част от инициативата „Нестле се нуждае от младите хора“ за периода 2014 – 2020 г. компанията осигури възможност за работа, стаж или практика на над  800 млади хора до 30-годишна възраст и организира 370 събития, достигнали до над 11 600 човека, насочени към подобряване на готовността на младите хора в техните първи кариерни стъпки.

Форумът беше официално открит от от Генчо Керезов, зам.-кмет по дигитализация на Столична община и Светлозар Петров, управител на HR компания и кариерен сайт JobTiger.

По време на „Национални дни на кариерата 2021“ всеки регистрирал се имаше възможност да се срещне с представителите на Нестле България и да получи съвети за това как да оформят своята автобиография, както и да им зададат въпроси, свързани с възможностите за работа и стаж в компанията.

Advertisement

Nestlé осъзнава своята роля в подкрепа на младите хора и ще продължи да подпомага тяхното кариерно развитие чрез инициативата „Нестле се нуждае от младите“. До 2025 г. в рамките на тази инициатива компанията ще предостави в световен мащаб 20 000 възможности за първа работа и ще предложи 20 000 активности за повишаване на квалификацията  и успешно реализиране на пазара на труда. От стартирането на „Нестле  се нуждае от младите“ през 2013 г., компанията вече е осигурила повече от 26 000 стажове и обучения. В България повече от 11 600 млади хора са подкрепени от Нестле България от 2014 г. досега в техния професионален път – чрез повече от 330 стажантски програми и практики и около 370 събития за кариерно развитие. Нестле България е от първите компании, които взимат участие в проекта DOMINO – за дуално обучение на ученици от технически училища – включва се през 2016 г. Всяка година, по време на европейската седмица на професионалните умения компанията позволява на учениците да видят на живо процеса на производство във фабриката на Нестле в София.

Continue Reading
Advertisement