Connect with us

Общество

Над 30 стажанти на Мтел участват в доброволческа акция за облагородяване на Витоша

Avatar

Публикувано

на

Над 30 стажанти на Мтел се включиха в доброволческа акция за облагородяване на местността „Бялата вода“ на Витоша, организирана специално за младежите. Доброволците съчетаха отборните игри с възможността да се погрижат за природата и да съберат отпадъците, оставени в планината от други посетители.

Стажантите се включиха в лакирането на всички дървени съоръжения в местността – пейки, маси и указателни табели. Така те продължиха традицията, поставена от компанията, да възпитава в служителите си отговорност към природата и заобикалящия ги свят.

Единадесетото издание на стажантската програма на Мтел стартира в началото на юни. Тя се провежда под мотото „Експедиция Мтел“ и в нея участват близо 90 младежи. Те се обучават в направленията „Информационни технологии“, „Телекомуникации“, „Финанси“, „Право“, „Човешки ресурси“, „Маркетинг“ и „Корпоративни комуникации“. Стажантите са студенти в трети и четвърти курс в Технически университет – София, Software University – София, Университетът за национално и световно стопанство, Американски университет в България, Нов български университет, Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“и ESIEE – Париж.

По време на обучението им, стажантите участват в различни тренинги, доброволчески тиймбилдинг и онлайн обучения, които ще помогнат да изградят по-приятна и ползотворна работна среда за тях. Освен тези активности, младежите ще работят и по реални бизнес казуси, свързани телеком пазара в България. Резултатите от труда им ще бъдат представени в края на стажантския период.

Всяка година кандидатурите за стаж в Мтел са приблизително 2000. От 2005 година досега в стажантските програми на компанията са взели участие приблизително 800 младежи, а телекомът е инвестирал в тяхното развитие близо 3 милиона лева. Компанията приема средно по 70 стажанти всяка година, като статистиката показва, че 1/3 от тях биват назначени на работа след приключването на програмата.

Advertisement

Стажантската програма е част от политиката на Мтел да подпомага професионалното развитие на младите таланти. Освен чрез нея компанията се старае да подкрепя бъдещите професионалисти и чрез партньорства с множество от най-големите български университети, както и чрез участия в редица кариерни форуми.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Stazhanti na Mtel pochistvat Vitosha_1[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement