Connect with us

Красота

Над 50% ръст в употребата на козметика с ретинол е отчетен

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Над 50% ръст в употребата на козметични продукти, съдържащи ретинол, е регистриран през миналата една година, сочат проучвания. Той придоби невиждана популярност през 2021 и 2022 г. и се превърна в основен компонент в рутинните процедури за грижа за кожата на редица популярни красавици, сред които Джесика Алба и Виктория Бекъм. Експертите на шведския skin-tech бранд FOREO и Анди Милърд, козметичен специалист и естетик, разкриват кои са основните ползи от ретинола, както и как да го включим в рутинната си грижа за кожата.

Ползите от ретинола

С напредването на възрастта регенерацията на кожните клетки се забавя, което води до сухота и загуба на блясък на кожата. Ретинолът, форма на витамин А, е съставка, добавяна към кремове, лосиони и серуми за кожа. Има ефект против стареене като навлиза в кожата и блокира токсичните свободни радикали. По този начин стимулира производството на колаген и еластин, които са от ключово значение за младежкия вид на кожата. Ретинолът има и позитивно влияние върху акнето, като може да помогне за изчистване на белези, разширени пори и петна, тъй като стимулира деленето на клетките. Той също променя поведението на остарелите клетки, изглажда и подобрява текстурата на кожата и нейния блясък. Най-добрият начин да включим ретинола в рутинната си грижа е в комбинация с антиоксиданти, като след това задължителни компоненти са хидратиращия и слънцезащитния крем.

Антиоксиданти – врагът на замърсяванията

Advertisement

Антиоксидантите предпазват кожата от увреждане, причинено от UV лъчи и замърсяване. Един от най-разпространените и ефективни антиоксиданти е витамин С, който помага в борбата с хиперпигментацията и хидратира кожата. Продукти с витамин С могат да повишат производството на колаген, което помага за стягане на кожата. Хиалуроновата киселина е друг важен антиоксидант, който извлича влагата от въздуха и я задържа в кожата. Продукти с витамин С в комбинация с хиалуронова киселина са мощна комбинация от съставки. Те са ефективни заедно при хидратиране и възстановяване на щетите, нанесени на кожата с течение на времето.

снимка: ПР

Хидратация – най-добрата защита срещу стареене

Кожата около очите е изключително тънка и уязвима към мимически бръчки. Допълнителни фактори като стрес и недоспиване също могат да причинят торбички и тъмни кръгове. Кремовете за околоочен контур таргетират тези фини линии като зареждат тънката кожа с допълнителна хидратация, като така кожата изглежда по-плътна и здрава. Съставки като ниацинамид и сквалан са особено полезни, защото помагат за намаляването на зачервяването и възпалението около очите, подобрявайки структурата на кожата, както и задържат влагата в нея.

Skin-tech иновации в анти-ейдж козметиката

Advertisement

Серумите и хидратиращите кремове, които са основна част от всяка една рутинна грижа за кожата се нуждаят от допълнително „стимулация“, за да се активира максималното им действие. Най-ефективният начин за проникване на активните съставки от козметичните продукти в по-дълбоките слоеве на кожата е чрез иновативната микротокова терапия. BEAR е първото в света одобрено от FDA медицинско микротоково устройство с антишокова система и анти-ейдж функции, което подобрява кръвообращението, като по този начин ускорява деленето на клетки и позволява на активните съставки да проникнат по-дълбоко. То също видимо подобрява контура на лицето, като нежно енергизира и стяга всички 69 мускула на лицето и шията. FOREO BEAR е уред, директно вдъхновен от СПА процедурите, използвани в салоните за красота, като води до бързи видими резултати и връща безупречния, сияен и младежки вид на кожата на лицето.

SPF – най-добрият приятел на кожата

Слънцезащитният крем е неизменна част от всяка рутина за грижа за кожата. Доказано е, че слънцето и вредните UV лъчи имат видим негативен ефект върху стареенето на кожата. Кремовете с UV защита предпазват кожата от опасните слънчеви лъчи, като освен това създават допълнителна бариера към външната среда, която предпазва от замърсявания и изсушаване.

За да научите повече за FOREO – най-бързо развиващата се марка в областта на технологиите за красота в света, и да сте в крак с иновациите ѝ, посетете сайта foreo.com или последвайте @foreo_official в Instagram. Продуктите на бранда могат да бъдат закупени също от notino.bg.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement