Connect with us

Спорт

Най-големите таланти в ските започват участието си в Сен Мориц на живо по Евроспорт

Avatar

Публикувано

на

През следващите две седмици всички погледи в света на ските ще бъдат насочени към Сен Мориц – диамантът в короната на зимните спортове. Надпреварата ще се излъчва на живо по всички платформи на Евроспорт от 7-и до 19-и февруари.

Чрез Евроспорт феновете на ските ще имат възможност да проследят всеки момент от събитието както на пистата, така и извън нея. Каналът ще излъчи пряко над 40 часа от надпреварата, а освен това през всеки един от 13-те дни ще показва акцентите от програмата в специалното предаване „Днес в зимните спортове“.

Сен Мориц е домакин на Световното първенство по ски алпийски дисциплини за пети път, а пистите обещават да доставят на феновете максимум адреналин. Легендарният „свободен старт“ при мъжете е акцент в програмата. Състезателите ще стартират по трасето с 45-градусов наклон, ускорявайки скоростта до 140 км/ч. в рамките на само 6 секунди. Вдъхновени от „свободния старт“, жените ще започнат с „Британия“ – старт, при който скоростите също се повишават рязко за секунди.

Сред топ талантите, които ще бъдат лица на Евроспорт и ще отразяват събитието на място, е Тина Мазе – двоен златен олимпийски медалист и четирикратен световен шампион. Тя ще влезе в ролята на „Треньорът“  в рамките на предаването „Днес в зимните спортове“, като ще предложи на феновете изцяло нов поглед върху развоя на събитията на пистите. Джонатан Едуардс ще ръководи международния екип на Евроспорт, като ще посреща в студиото на канала спортните таланти.

Само година преди Олимпийските игри в Пьончан през 2018 г., Световното първенство в Сен Мориц ще даде на феновете възможност да проследят представянето на най-големите звезди в ските, сред които Марсел Хиршер и Линдзи Вон. Надпреварата в Сен Мориц е само част от стратегията на Евроспорт да покаже една година, изпълнена с историите на Олимпийските състезатели. В ролята си на „Дом на зимните спортове“, Евроспорт ще покаже над 800 часа на живо от сезона, както и акценти и записи от състезанията.

Advertisement

„Нямам търпение да видя страхотното представяне на някои от най-добрите състезатели. Сен Морис е специално място за скиорите, което обещава да предложи едно вълнуващо преживяване на феновете. За разлика от Световната купа, тук състезателите знаят, че имат само един шанс да спечелят медал, затова всеки дава най-доброто от себе си.“, коментира Тина Мазе.

„Развълнувана съм, че ще анализирам представянето на големи таланти и ще мога да видя как те се подготвят за състезанието и как се справят в него. Сен Мориц е една от най-успешните писти за мен и определено е една от любимите ми. Знам какво се изисква, за да си победител тук, затова ще предложа на феновете моето лично мнение в ролята си на „Треньорът“. Очаква ни едно страхотно събитие с невероятна атмосфера. Нямам търпение!“, добави още Тина Мазе.

Излъчването на Световното първенство в Сен Мориц ще започне в ефира на Евроспорт 1 и по Eurosport Player със супер гигантския слалом при жените на 7-и февруари, вторник, от 12:45 ч.

Цялата програма на Евроспорт можете да следите тук: http://bit.ly/2fztQvT

Advertisement
Continue Reading
Advertisement