Connect with us

Общество

Най-големият карате клуб в България „Ипон“ навършва 20 години

Avatar

Публикувано

на

SK IPPON

снимка: PR

На 29 ноември(неделя) в спортен комплекс „Сиконко“ в София ще се проведе детски коледен турнир на СК „Ипон“ с участието на голяма част от неговите членове. Тази година грандиозното спортно събитие ще е съпроводено и с честването на 20-та годишнина от основаването на карате клуба. Специални гости се очаква да бъдат представители от Министерството на младежта и спорта и от няколко столични общини.

Ежегодния карате турнир е част от целенасочената кампания на клубаза развитието на масовият спорт при децата. В тази връзка „Ипон“ е изградил система за целогодишна работа с училища и детски градини в шест столични общини, в която са включени над 250 деца.

В момента СК „Ипон“е ръководен от г-н Александър Славков – 5 Дан карате, многократен шампион на България, член на УС на WSKF – България и Президент на Българска Федерация Шотокан Карате- До.

Инструктури на клуба са също Анджей Згжива – трети дан и член на УС, Виктор Свиленов  – втори дан, Денис Николов – втори дан, Десислава Иванова – втори дан, Чавдар Младенов – втори дан, Веселина Таскова – първи дан и и член на УС,  Бетина Батаклиева – първи дан.

Advertisement

Местата, където се провеждат ежедневни тренировъчни карате заниятия за начинаещи и напреднали членове на клуба са 149 СОУ „Иван Хаджийски“, 36 СОУ „Максим Горки“ 14 СОУ „Проф.Д-р Иван Златаров“, 42 ОУ „Хаджи Димитър“, 107 ОУ „Хан Крум“, 142 ОУ с ранно чуждоезиково обучение, 104 ОУ „Захари Стоянов“, 43 ОУ „Христо Смирненски“ ” и  фитнес център „ЕнерджиСрпот“.

През годините СК „Ипон“  е подкрепял или участвал в реализирането на проекти по различни програми като „Нови перспективи чрез спорт” и  ”Здраве за всички” към  Министерство на финансите, „Работа с деца с наднормено тегло и гръбначни изкривявания” по програма „Леонардо да Винчи” в гр. Плимут (Великобритания), „Спорт за деца в свободното време” проект по програма на ММС,  Световната кардиологична кампания „Световен ден на сърцето” организирана от от Дружеството на кардиолозите в България, както и турнир съвместно със Столичнатаобщина в подкрепа на София-европейска столица на спорта през 2018г.

Continue Reading
Advertisement