Connect with us

Общество

Най-дългото светлинно шоу в България ще се случи на 28 май

Avatar

Публикувано

на

Empyreal 2

снимка: ПР 

90-годишнината на Джон Уилямс е вдъхновение за събитието

Предстои най-големият светлинен спектакъл, организиран някога в България. На 28 май от 20:30 часа в Гребна база Пловдив любителите на специалните изживявания и добрата музика ще могат да видят за първи път шоу, което комбинира специални Close Proximity фойерверки с лазери, ефектно осветление, LED екрани, изпълнения с дронове и филмова музика с емблематични заглавия от „Междузвездни войни“ и „Хари Потър“. Силното емоционално въздействие на спектакъла се дължи на магията на хармонично съчетание от всички отделни елементи.  

„Empyreal Lights and Fireworks“ е вдъхновено от 90-годишнинатa на Джон Уилямс – американски композитор и диригент, автор на музиката към знакови за цели поколения филми, като „Междузвездни войни“, „Хари Потър“, „Индиана Джоунс“ и „Джурасик парк“. Интерпретация на музиката му ще е в основата на съчетанието на пировизуалните ефекти, създавайки истински празник на светлината за семейства от всички кътчета на България и почитатели на най-новите събития от световен характер. Тези, които искат да са част от спектакъла, могат да си набавят билети на напълно достъпна цена от тук. Традиционно най-организираните и ранни ентусиасти ще могат да се възползват и от най-добри условия.

Основната идея на спектакъла е да създаде вдъхновение от въздействащото изживяване и енергийния заряд на живо, напълно различни от виртуално опосредените забавления. Опознаването на различни културни ценности и изживяването на алтернативи на онлайн развлеченията са толкова по-важни за децата и тяхното личностно израстване. За да могат възможно най-много млади хора да се вдъхновят и трайно да развиват позитивния си заряд, светлинното шоу ще предостави на всички деца до 14 години безплатен вход. 

Advertisement

Заглавието на спектакъла Empyreal най-точно предава всички различни нюанси от значения на думата, любима на писатели и поети – небесен, изтъкан от чиста светлина и огън, както и силно въздействащ, който е трудно да бъде описан с думи.

Форматът на шоуто е типичен за световните мащабни стандарти. Светлинната сценография е на 130 м – два пъти сцените на най-големите стадиони у нас, и включва 23 LED-екрани. Продължителността е 60 минути с Close Proximity професионални фойерверки и над 35 хиляди ефекта – около 3 пъти повече от най-дългото, виждано досега в страната, което е организирано от същия екип и може да бъде видяно тук

„Ритъмът на редуване на кулминационни моменти в музикалните интерпретации изисква крайно прецизна композиция, за да се изгради правилно наслагване на емоционалните възприятия. Чисто техническите предизвикателства също никак не са малко – заради мащаба и планирането на цялото шоу в стотни от секундата, абсолютният синхрон през цялото време и огромният брой елементи, които трябва да бъдат контролирани едновременно, са зашеметяващи. Не е изненадващо, че досега никой в Източна Европа не се е наемал да направи подобно събитие.“ коментират от компанията Ивентим, една от основните професионални платформи за разпространение на билети в България.

За българската публика изживяване от подобно естество и мащаб като „Empyreal Lights and Fireworks“ е рядкост. Още по-значими са позитивната енергия и заряд, от които всички ние имаме жизненоважна нужда в трудните времена.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement