Connect with us

Кино

„Най-мрачният час“ с шест номинации за „Оскар“

Avatar

Публикувано

на

На 23 януари, станаха ясни номинациите за 90-ите награди „Оскар“. Сред безспорните претенденти се нареди Най-мрачният час с амбиция за шест от статуетките. Соченият от всички за фаворит Гари Олдман не беше подминат от Академията и получи номинация за главна мъжка роля за брилянтното си превъплъщение в ролята на Уинстън Чърчил. Филмът беше номиниран още за най-добър филм, както и за кинематография, костюми и прически, дизайн на продукцията и дизайн на костюмите.

Сред номинациите се отличава името на Арън Соркин, който ще се бори за заветната статуетка на 4 март в категорията най-добър адаптиран сценарий за филма, превърнал се и в негов режисьорски дебют – Принцесата на покера (Molly’s Game), чиято премиера в България ще бъде на 23 февруари.

Междузвездни войни: Последните джедаи също обра няколко номинации в категориите за оригинална музика на Джон Уилямс, звук, монтаж на звукови ефекти и най-добри визуални ефекти. Сред номинираните се забелязва и Красавицата и звяра, който ще се бори с Най-мрачният час в категориите за най-ефектни костюми и дизайн на продукцията. В категорията за най-добри костюми е и Довереникът на кралицата, който има номинация и за най-добри коси и прически.

Сред изненадите на тези номинации е Бягай! Филмът е номиниран в категориите за най-добър филм, най-добър оригинален сценарий, най-добър режисьор, а Даниел Калуя – за най-добър актьор в главна мъжка роля.

Тайната на Коко беше номиниран за най-добър анимационен филм и най-добра оригинална песен.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement