Connect with us

Lifestyle

Настолни игри по домовете и извън вкъщи в Нощта на игрите

Avatar

Публикувано

на

Настолните игри и тази година ще бъдат важен акцент в програмата на Sofia Game Night, която ще се проведе в събота, 24 октомври.

За първи път Sofia Game Night се обединява със Sofia Board Game Weekend, за да предложи разнообразна програма с турнири, ролеви игри и вечери на отворени врати в маршрут от осем локации в цяла София. В програмата ще се включат вече добре познатите клубове, както и няколко съвсем нови места, които тепърва ще предлагат нови игри и събития.

Специалното сътрудничество на SGN x SBGW продължава с един още по-специален проект – първата в България инициатива за безплатно заемане и доставка на настолни игри, произведени в България, загадки и мистерии по пощата. Записалите се за участие в „Мистериозна пратка“ ще получат игра, доставена им им по пощата, без обаче да знаят какво точно ги очаква в колета. Повече информация и записване ще намерите тук.

Наред с клубовете за настолни игри, в програмата на Sofia Game Night се включват и институции като Унгарския институт, който ще представи игри за незрящи и разговор с Маргарит Ралев и Народно читалище „Иван Вазов“, където ще се проведе традиционният вече турнир по настолни игри в кв. „Левски В“. Бар „Ретроспекция“ ще направи обзор на игрите от 1976 г. насам със своята музейна колекция от конзолни игри. На ретро вълна ще бъде и бар „Амок“, където пък ще се проведе цяла вечер със събития, посветени на киберпънк естетиката. За любителите на София и нейната архитектура и история пък Sofia Free Tour ще направят безплатни пробни игрови турове City Treasure Hunt, в които маршрутът се развива през решаването на загадки.

Освен всичко това публката на Sofia Game Night я очакват още много изненади – компютърни игри, изкуство, театър, уъркшопи и събития за деца. Очаквайте скоро повече информация!

Advertisement
Continue Reading
Advertisement