Connect with us

Спорт

Настоящата олимпийска и световна шампионка по ски, Тина Мазе, гостува на Eurosport този уикенд, за да отразява Световната купа

Avatar

Публикувано

на

Зрителите на Eurosport от Европа и Азиатско-тихоокеанския регион ще имат възможността да се насладят на телевизионния дебют на Тина Мазе, настоящата олимпийска и световна шампионка по ски алпийски дисциплини. Супер звездата от Словения, която си взе година почивка от състезанията, ще покаже таланта си на водещ по време на кръговете на Световната купа, които се провеждат във Вал Д’Изер и Оре.

Арман Симон, старши вицепрезидент на Eurosport, „Съдържание и продукции“, коментира: „Истински успех за всички нас е настоящата ски звезда, Тина Мазе да се сключи по Eurosport. През цялата 2015-а инвестираме изключително много, за да запалим страстта на феновете към невероятните спортни истории, като използваме иновативни технологии и най-добрите коментатори на живо. Възможността настоящата олимпийска и световна шампионка да сподели своето уникално и задълбочено познание за спорта е фантастичен шанс феновете да влязат в света на ски алпийските дисциплини.“

С включването на Тина Мазе на живо, Eurosport затвърждава позицията си на световен телевизионен лидер в излъчването на водещите олимпийски зимни спортове. Всички най-големи състезания, свързани с 12-те различни зимни спорта, оживяват благодарение на световното ниво на експертизата на консултантите на канала, като звездите от ски скоковете Мартин Шмит и Адам Малаз.

„За мен е чест да вляза в ролята на водещ  този уикенд по Eurosport, домът на зимните спортове. Много съм развълнувана да споделя опита и наблюденията си като ски състезател със зрителите от Европа и Азиатско-тихоокеанския регион.“, добавя Мазе.

Slovenia's Tina Maze clears a gate to win the 2015 World Alpine Ski Championships women's combined on February 9, 2015 in Beaver Creek, Colorado.  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI        (Photo credit should read FABRICE COFFRINI/AFP/Getty Images)

[/media-credit] Slovenia’s Tina Maze clears a gate to win the 2015 World Alpine Ski Championships women’s combined on February 9, 2015 in Beaver Creek, Colorado. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI (Photo credit should read FABRICE COFFRINI/AFP/Getty Images)

Миналата седмица Eurosport още веднъж доказа възможностите си като иноватор в областта на телевизионната продукция. Спорният канал се обедини с Боуди в Бивер Крик за невиждана до момента 360 градусова виртуално-реална визуализация на спусканията по време на Световната купа по ски бягане. Тук може да гледате видеото.

Мазе ще сподели своите анализи на живо преди и след излъчването на всеки етап от състезанието през идния уикенд (12 – 13 декември). В лицето на една от шестте жени състезателки в историята на спорта, спечелили във всичките 5 дисциплини от Световната купа, словенката ще предложи експертните си знания през целия уикенд:

Събота, 12 декември:

09:15 – 10:30: Гигантски слалом – мъже, първи манш във Вал Д’Изер

10:30 – 11:30: Гигантски слалом – жени, първи манш в Оре

12:15 – 13:30: Гигантски слалом – мъже, втори манш във Вал Д’Изер

Advertisement

13:30 – 14:30: Гигантски слалом – жени, втори манш в Оре

 

Неделя, 13 декември:

09:15 – 10:30: Слалом – мъже, първи манш във Вал Д’Изер

10:30 – 11:30: Слалом – жени, първи манш в Оре

Advertisement

12:30 – 13:30: Слалом – мъже, втори манш във Вал Д’Изер

13:30 – 14:30: Слалом – жени, втори манш в Оре

Тина Мазе ще се включи с коментари и в „Зимните спортове днес“, новото едночасово предаване на Eurosport. което включва най-добрите случки от света на зимните спортове за деня. „Зимните спортове днес“ ще се излъчва от 18: 45 ч. в събота и от 20:00 ч. в неделя.

Кратка биография на Тина Мазе:

  • Печели 2 златни олимпийски медала през 2014 г. в Сочи в дисциплините спускане и гигантски слалом и 2 сребърни отличия от Олимпиадата през 2010 г. във Ванкувър
  • Печели 4 златни медала през 2015 г. в Бивер Крик в дисциплините спускане и комбинация, 2013 в Шладминг (super-G) и 2011 Гармиш (гигантски слалом) заедно с 5 сребърни медала от Световните купи между 2009 и 2015 г.
  • През 2013 печели Световната купа по ски алпийски дисциплини в основното състезание, гигантския слалом и „super-G“ категориите
  • Държи рекорд за най-висок точков резултат (2414) точки, постигнати за един сезон на Световната купа. Мазе детронира рекорда на Херман Майер от 2000 точки от изключително успешния ѝ сезон през 2013 .г, когато печели 11 състезания и се качва на почетната стълбичка 24 пъти.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement