Connect with us

Tехнологии

Научната лаборатория за деца на Байер отвори врати в Националния музей „Земята и хората” за втора поредна година

Avatar

Публикувано

на

Picture 4

снимка: PR

Детската лаборатория за приложна и забавна химия и биология, организирана от Байер България ЕООД, която привлече интереса на стотици малчугани миналата година, бе официално открита днес. Научната лаборатория ще се помещава в сградата на Националния музей „Земята и хората“ в рамките на 10 дни, в периода от 12 до 22 октомври. По време на инициативата младежи, олимпийски състезатели по природни науки, и доброволци от Байер България ЕООД ще демонстрират пред ученици от начални и основни училища в София интересни експерименти, които имат за цел да покажат забавната страна на химията и биологията.

Специални гости на официалното откриване на Научната лаборатория на Байер бяха проф. Иван Димов, заместник-министър на образованието и науката, г-н Алексей Христов, Председател на Управителния съвет на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки (СРООПН), г-н Чавдар Начев, Директор на Националния музей „Земята и хората“ и г-жа Екатерина Карпузова, Търговски директор, Фармацевтични продукти, Байер България ЕООД.

Поздравявам Ви с откриването на Научната лаборатория на Байер, която за втора поредна година ще отвори врати за деца на възраст 9-12 години. Вярвам, че по време на заниманията децата ще имат възможност да се запознаят със забавната страна на химията, да се доближат до науката. България може да стане конкурентноспособна само като инвестира в децата, в техните знания, умения и таланти.“ сподели министърът на образованието Меглена Кунева в специален поздравителен адрес.

picture-7

снимка: PR

Advertisement

„Проектът се радва на огромен интерес вече втора година и така доказва колко е важен практическият елемент в обучението по природните дисциплини, особено сред учениците в началните класове. За да могат олимпийските ни състезатели да продължават с високите постижения на международно ниво, е необходимо да има повече лабораторни занимания в училище. Надяваме се, че участниците от националните отбори по химия и биология, които ще бъдат в ролята на експериментатори, ще вдъхновят по-малките и ще повишат интереса им към тези предмети.“ каза Алексей Христов, Председател на Управителния съвет на СРООПН.

„Щастливи сме, че откриваме Научната лаборатория на Байер за деца за втора поредна година. Ентусиазмът на доброволците, които участват в проекта, и любопитството в очите на децата ни дават мотивация и вдъхновение.“, сподели Екатерина Карпузова, Търговски директор, Фармацевтични продукти, Байер България ЕООД.

На 15 и 16 октомври (събота и неделя) събитието ще бъде отворено за свободно посещение от всички желаещи. Демонстрациите на експериментите ще бъдат с начални часове 10:00 ч., 13:30 ч. и 16:00 ч. Входът е свободен и за участие е нужно предварително записване на тел. 02/832 33 44 (в работно време). Организаторите уточняват, че експериментите са подходящи за деца на възраст между 9 и 12 години.

За втора година, проектът ще бъде осъществен с подкрепата на Регионалното управление по образованието, София-град и с приятелската подкрепа на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки.

picture-5

снимка: PR

Advertisement
Continue Reading
Advertisement