Connect with us

Музика

Национална музикална академия отбелязва патронния си празник с концерт и изложба

Avatar

Публикувано

на

National Music Academy

Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ ще отбележи празника на своя патрон – проф. Панчо Владигеров с тържествен концерт от негови произведения и изложба „Снимки и спомени от кабинета на Владигеров“ на 13 март, понеделник в НМА. Патриархът на българската музика Панчо Владигеров е роден на 13 март 1899 г.  и тази година се навършват 118 години от неговото рождение. Празникът се осъществява с партньорството на Държавен културен институт къща музей „Панчо Владигеров“.

В програмата на концерта ще прозвучат популярни негови творби, сред които Песен из „Българска сюита“ за цигулка и пиано, песните „Минчо на Минка намигна”, „Чудила се й мила мама”, „Девет години станаха, Йонке”,  „Одит моме за вода”, „Вила се й гора”, „Стари дядо стадо пасе”, Ария на Зоя от операта „Цар Калоян“, Есенна елегия за пиано, „Биляна” из цикъла „Седем български танца” оп. 23 за клавирно дуо, Концерт за цигулка №1, I част.

Изпълнителите са студенти и преподаватели от НМА. Откриването на изложбата е от 18 часа на втория етаж, а началото на концерта е в 18.30 часа.  

Continue Reading
Advertisement