Connect with us

Музика

Националното турне на музикалния конкурс „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2015” с концерт във Враца

Avatar

Публикувано

на

GM 20151

Двайсет ученически банди от страната се включиха в осмото издание на конкурса за най-добра училищна група „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2015” със свои авторски парчета.

До 9 септември 2015г. в сайта на конкурса: www.d2band.com се проведе електронно гласуване, което  определи финалистите. 

Междувременно феновете на групите могат да ги чуят и на живо по време на националното турне – „Голямо Междучасие 2015”, което дава шанс на бандите да излязат на професионална сцена в големи градове на България.

Първите концерти накараха публиката в Пловдив и Русе да развее коси в ритъма на рока Заслугата за това беше на училищни групи от  Пловдив, Хасково, Нова Загора, Ямбол, Варна, Горна Оряховица и Русе които показаха високо ниво и се раздадоха докрай. 

В  петък /11.09/ концертът ще е във Враца на площад “Христо Ботев” от  19:00ч. В него ще вземат участие групи от  Плевен, Видин и София. На сцената заедно с тях ще излязат едни от първите участници в ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ, които през годините се изявяваха в него, а сега се наричат СкандаУ и вече се разписват на българската музикална сцена. Специално за публиката във Враца ще пристигнат и любимците на всички тийнейджъри Революция Z.

Advertisement

При дъжд концерта ще се проведе в спортната зала на ПМГ “Академик Иван Ценов”.

Концертите са с вход свободен и се провеждат благодарение на Министерство на младежта и спорта и заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов.

D2 ще бъдат в ролята на ментори, а Дидо и в ролята на водещ на концерта.

Големият финален концерт на „Голямо междучасие 2015”, ще се проведе на 12 септември 2015г., пред паметника на Съветската армия в град София от 19:00ч.

Участие в него ще вземат групите участници от София и трите групи, събрали най-голям вот при гласуването .

Advertisement

От трите групи финалисти D2 ще изберат най-добрата ученическа група на България за 2015г.

Голямата награда за победителя в националния конкурс за най-добра училищна група „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2015” е музикално оборудване по избор на стойност 2000лв.

Националният музикален конкурс се организира от D2 с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

Медийни партньори на „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2015” са: bTV Web, БГ Радио, Z-Rock, Dnes.bg, Teenproblem.net, Teen View Sofia, Sofia Street Style, Mikamagazine.com, Muzikant.org, Bulgariautre.bg, Werock.bg, MetalHangar18.com, TeeNews.eu, Uchi.bg, MetalHall.net.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement