Connect with us

Музика

На Лазаровден с “Авигея”

Avatar

Публикувано

на

Photo Avigeya Concert 23.04.2016

снимка: Авигея, ПР

Момичетата от “Авигея” ви предоставят възможността да бъдете техни домакини на Лазаровден и да ги посрещнете в чайна “Чай във фабриката” на 23 април 2016 г. Очарователните лазарки ще пристигнат в 11 ч., за да пеят песни за здраве, щастие, любов и плодородие.

Лазарските песни се изпълняват единствено и само на Лазаровден, когато чрез тях момичетата пеят за всеки член от семейството. Александра, Сибина, Ралица и Милена идват с пролетно настроение, за да изпеят песен за всеки от вас. Те ще ви разкрият магията на най-характерния за този ден обичай – Лазаруването. В същността си той е посветителски обред, през който трябва да преминат всички девойки, за да могат да минат под венчило.

Какво е Лазаровден без цветя и зелени клонки? Това е празник на събуждащите се гори, ниви, пасбища. По традиция се откъсват върбовите клонки, с които трябва да се окичат вратите на следващия ден – Цветница. Момичетата ще ви помогнат да се подготвите за цветния празничен ден като заедно с тях ще направите венци за Цветница. Тези от вас, които вече са били на концерт на “Авигея” знаят, че веселбата е голяма, а изненадите са тяхният жест на внимание и благодарност към публиката.

Ако все още не сте посрещали лазарки в дома си, имате уникалната възможност да го направите. Заповядайте в чайна “Чай във фабриката” точно на Лазаровден.

Advertisement

Събитието може да следите тук: https://www.facebook.com/events/1707223292891868/

Вход: 7 лв. за възрастни и 3 лв. за деца

Continue Reading
Advertisement