Connect with us

Общество

На Световния ден на пчелата DEVIN mini представя пчеличката Биззи

Avatar

Публикувано

на

На Световния ден на пчелата, 20 май, DEVIN mini представя най-новото попълнение в семейството на водите – веселата пчеличка Биззи. Тя навлиза изцяло в ежедневието на децата като става част от етикета на изворна вода DEVIN mini, предназначен специално за малчуганите в удобна за тях напълно рециклируема бутилка.

В последните три години именно пчелите помагат DEVIN Изворна да следи за чистотата на водата. На всеки три месеца проби от полена, събран от пчелите, които „Девин“ отглежда в района на извора, се анализират по 22 показателя за наличие на тежки метали и пестициди в лаборатория на белгийската организация BeeOdiversity. Всички изследвания досега показват пълно отсъствие на пестициди и тежки метали в пчелния полен, което доказва чистотата на DEVIN Изворна и на района на извора. От съвсем скоро пчелите на извора живеят в изцяло обновени домове, за които се грижат специалисти.

DEVIN Изворна e подходяща за деца и се препоръчва от Българска педиатрична асоциация, защото е натурално чиста, с постоянно съдържание и природен произход и затова не допускаме компромиси с чистотата ѝ“, посочва Рени Ананиева, Бранд мениджър на DEVIN Изворна. „Тъй като изворната вода обикновено е подпочвена вода в близост до повърхностните слоеве, тя може лесно да се замърси, особено от химически замърсители в селското стопанство или от тежките метали в промишлеността. Благодарение на проекта BeeOdiversity сме сигурни, че нашата вода е 100% чиста: потвърдено от пчелите. Като родители е важно да изграждаме здравословни навици за редовна хидратация у децата. Пчеличката Биззи ще бъде техен приятел и ще им помага да растат здрави и енергични“ 

Вдъхновени от успешния проект, в който пчелите играят активна роля, но също и заради огромното им значение за природата „Девин“ създава пчеличката Биззи за новия етикет на DEVIN mini. Тя е веселият герой, който образова децата как да се грижат за себе си, като се хидратират правилно, за важността на пчелите за света, в който живеем, за биоразнообразието и за бъдещето на планетата и ги насърчава да опазват природата, като събират разделно опаковките от водата.

Пчеличката Биззи ще оживее на различни събития и материали това лято, а децата могат да се запознаят лично с нея на сайта посветен на Биззи, където ще намерят много забавни и образователни материали разработени специално за малчуганите https://mini.devin-bg.com/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement