Connect with us

Lifestyle

На 20-ти и 30-ти септември „Моят зелен град“ дава живот на 2000 нови дръвчета

Avatar

Публикувано

на

Bankya Forest 1

снимка: ПР

Този септември третата гора на „Моят зелен град“ ще намери своя дом. 2000 дървета ще бъдат засадени в местност „Гьола“, с. Клисура от доброволците и служителите на системата на Кока-Кола в България. Работата върху територията от 2 дка ще бъде разпределена в два дни – сряда (20-ти септември) от 14:00 часа и на 30-ти септември от 10:00 часа. По традиция, партньорите на инициативата – Екопак България, ще организират множество изненади и за най-малките еко-любители.

Tази есен “Моят зелен град” чества своята десета годишнина с еко-активности в 18 населени места в България през месеците септември и октомври. Доброволци от Банкя, Габрово, Костинброд, Плевен, Русе и Търговище вече се включиха в организирани активности по залесяване, почистване, обновяване и облагородяване на местно ниво, за да покажат, че грижата за околната среда е ангажимент на всеки от нас.

В Костинброд, служителите на системата на Кока-Кола в България създадоха първата крайречна алея в града, кръстена на именития гражданин Душко Душков. Лично кметът на общината Трайко Младенов се включи в засаждането на растенията и облагородяването на едно от емблематичните места в града.

Кметът на район Банкя Рангел Марков също се включи в инициативата заедно със своя екип и доброволците на „Моят зелен град“. Те дадоха своя принос за увеличаването на горския фонд на страната като засадиха 120 дървета на територията на района, в който днес расте първата гора, създадена в рамките на еко кампанията.
Бели Извор (област Враца), Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Местност Бакаджика (област Ямбол), Плевен, Пловдив, Самоков, Силистра, Стара Загора и Хасково са населените места, които предстои да се включат в „Моят зелен град” с еко-активности на местно ниво.

Advertisement

Основни партньори на тазгодишната кампания отново са Регионална дирекция по горите – София и „Югозападно държавно предприятие” ДП, благодарение на което беше реализирано осиновяването на първата гора на „Моят зелен град”.

През 2017 година еко-инициативата се осъществява с медийната подкрепа на Българска национална телевизия, сп. National Geographic, сп. Журнал за жената, www.rozali.com, www.actualno.com, www.iwman.bg.

Continue Reading
Advertisement