Connect with us

Музика

Нели Андреева представя самостоятелен музикален етно-проект!

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Фолклорната певица с вълшебен глас Нели Андреева ще представи пред публика в столичния София Лайв Клубс вой различен авторски етно-проект със заглавие “Различна”. На 26 април на сцената до нея ще бъде китаристът Николай Пеев, който е и автор на голяма част от песните в концерта. Много специално начало на събитието ще даде и хорът на ансамбъл “Филип Кутев” (чиято солистка е Нели Андреева) с диригент Георги Генов, в изпълнение на песента “Кожильо писан шарен”.

Нежен, магнетичен и изключително характерен, гласът на Нели Андреева се носи на шир и на длъж над три континента, в стотици концерти по света и у нас (и като част от ансамбъла и с лични проекти). На 26 април ще видим Нели в съвсем нова светлина. Гласът й ще ни погали с нови емоции, ще усетим различни нюанси на нейната музика, ще погледнем под различен ъгъл българския фолкор – съвременен, достъпен, стилизиран и стилен. Точно преди година тя заедно с китариста Николай Пеев създават различните песни специално за нея, които събират в албума “Единствена”. Те звучат естествено, чисто, красиво, вълшебно и безспорно докосват сърцето на слушателя. Етно, поп, фолклор, джаз, различно от всичко – стилът им е трудно да бъде поставен под общ знаменател. На 26 април в София Лайв Клуб феновете на красивата музика, на чистия глас на Нели Андреева и любопитните да се докоснат до него, ще чуят всички песни от “Единствена” и дори нови, току-що написани, които ще се срещнат с публиката за първи път.

Билетите за събитието се пускат в продажба от днес /вторник, 8 март/ в интернет на адрес www.ticketportal.bg с цена 12лв. В денянасъбитието /навход/ щесапо15 лв.

Важна подробност – билетът е вход з клуба и не означава седящо място. По желание всеки може да направи резервация допълнително.

Advertisement

Почитателите на българския фолклор свързват името й с „Малкамома“ – песента, превърнала се в нейна визитна картичка. Автори са Нели Андреева и Георги Генов – диригент на хора на „ФилипКутев“, а видеото към песента в You Tube печели стотици хиляди почитатели, превръщайки я в най-успешната българска песен в световен мащаб. Нели Андреева е може би единствената българска певица, чиято песен достига и до холивудска продукция. Става въпрос за лентата “Колибри” с топ актьорът Джейсън Стейтъм, където звучи минута и половина от песента. Екип на японска национална телевизия заснема двучасов документален филм с Нели, посветен на “Малка мома”, който се излъчва в рубриката им “Световни звезди”. Световно известни банди, като Massive Attackи Red Hot Chili Peppers проявяват личен интерес към певицата по време на гостуванията си в България. Massive Attackдори я намират по телефона с молба да се сдобият с нейн диск. Канят я на концерт в София и когато попада в backstage-а имтя с изненадаразбира, чевсичкиотекипанабандата я познават и всекиличноискадая поздави.

Малко известно е, че тя често преминава в територията на “чужди” музикални стилове – това се случва най-вече задграница, където високо ценят таланта й. От години самата тя създава песни и често е автор на текстовете. Така се ражда идеята за албума, а в последствие и за предстоящият концерт “Различна” на 26 април в София Лайв Клуб.

В концерта ще вземат участие музикантите Николай Пеев – китара, Емил Тасев – барабани, Иван Несторов – бас китара, Калина Андреева – контрабас, Стамен Янев – клавишни, Атанас Хаджиев – саксофон, Иван Цонков – перкусии, Виолета Петкова – гъдулка, Хор на НФА „Филип Кутев” с диригент Георги Генов, Вокално студио „Нуша” с ръководител Нели Андреева.

Можете да се присъедините към събитието във Facebook – ТУК.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“640″]Screen Shot 2016-03-06 at 7.14.05 PM[/media-credit]

Advertisement
Continue Reading
Advertisement