Connect with us

Lifestyle

„Нестле за Живей активно! Танцувай с нас!“ стартира утре с експлозия от ритми 

Avatar

Публикувано

на

Event map

Загрявката е от 10.00 ч. на пешеходната артерия на София – „Витошка“ с треньор Алфредо Торес, а стартът в 11.30 в Южния парк

Утре, 14 май е стартът на своеобразния танцов маратон „Нестле за Живей активно! Танцувай с нас!“. Загрявката е от 10.00 ч. на пешеходната артерия на София – „Витошка“ и пресечката със „Солунска“ с треньор Алфредо Торес, а официалният старт е от 11.30 в Южния парк, на алеята до фонтаните.

Символично откриване на инициативата ще направят изпълнителите на националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, които са предвидили и музикален подарък за участници и зрители – омагьосващо изпълнение на каба гайда.

Мащабното предизвикателство приеха и Master of the Dance. Формация, започнала с 15 танцьора, днес семейството на мастърите на танца надхвърля 2 000 и се гордее с повече от 2 000 изнесени концерта на българска и международна сцена. Утре ще ни предизвикат с изненадващи изпълнения на народни танци и зумба.

Група DIY се отличава с любовта към корейската музика и култура. Основана в края на 2014 година, участвала в редица събития и конкурси и носител на множество награди, тя също ще се опита да спечели сърцата на публиката утре.

Advertisement

Малките звезди от Diva Zone са подготвили микс от брейк денс, хип-хоп и модерен балет.

На сцената на „Нестле за Живей активно! Танцувай с нас!“ ще се качат и представители на детската школа на Балет Nova – Nova Kids. Балет Nova е повече от 15 години на сцената. Сред тях са едни от най-популярните лица на танцовото изкуство в България. Били са на една сцена със световни звезди като Риана, Джей Ло и любимци на българската публика като Абсурд, Ицо Хазарта и Криско.

Ориенталски танц и етно фюджън фолклор ще представи танцова формация „Емира“. Те имат 10 години опит на българска и чуждестранна сцена. Участват  в различни танцови проекти и телевизионни медии. Познати са и от участията им в предаването „Като две капки вода“ и шоуто на Николаос Цитиридис.

Децата от клуб по спортни танци Денс Меджик ще представят латино танци. Възпитаници са на Мариета Чалъкова и Калоян Петков – двукратни вицешампиони на България.

Няма да липсва дори и балет. International Dance Academy 360º ще постави точка на официалния танцов маратон, а докато журито заседава кои изпълнители са спечелили сърцата на публиката и са накарали най-голям брой зрители да танцуват с тях, е предвидено финално предизвикателство – най-активната ръченица, а издържалите най-дълго в ритъма на танца ще бъдат зарадвани със специални изненади.

Advertisement

Танцовото предизвикателство приеха още и олимпийският медалист Йордан Йовчев и Невяна Владинова – втори вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика, представители на шоу бизнеса и инфлуенсъри.

„ Когато се движим и танцуваме, всъщност общуваме и се разбираме на един език, независимо кои сме, къде се намираме, с кого сме. Вярваме, че утре заедно ще превърнем София в най-танцуващия град и ще спечелим сърцата на още повече хора за каузата на активния живот по един изключително забавен и достъпен начин“, сподели Нели Ангелова, мениджър „Комуникации“ Нестле Югоизточен Пазар.

За доброто настроение на всички са приготвени и специални изненади от любимите брандове на Нестле България, сред които Nescafe 3in1, Nescafe Dolce Gusto, KitKat, Purina, MAGGI и Нестле за По – здрави деца, а минералната вода Pirin Spring ще гарантира и добрата хидратация на всички танцуващи.

Партньори на събитието са: Столична община- Календар на културните събития, БГ радио, Дарик радио, 24 часа, Sportal.bg, Actualno.com, Iwoman.bg, Мениджър.News, 5 KM RUN

Advertisement
Continue Reading
Advertisement