Connect with us

Събития

Ники Априлов прави мюзикъл с възпитаници на Пол Маккартни

Avatar

Публикувано

на

„Шумен, пъстър и красив“ описва новия си детски мюзикъл режисьорът Ники Априлов. Премиерата на „Али Баба и разбойниците“ ще се състои на 22.06. , понеделник, в Нов театър – НДК, от 19,00 часа. Актьори са децата от LIPA 4:19 – българският филиал на академията за изкуства на Пол Маккартни в Ливърпул. Те са на възраст от 4 до 19 години и ще покажат трите вида умения, които развиват в школата – пеене, танцуване и актьорско  майсторство.

Мюзикълът следва сюжета на оригинала на любимата на няколко поколения приказка „Али Баба и четиридесетте разбойника“ . Представлението е доказателство за основните принципи на Пол Маккартни, заложени в академията му за изкуства в Ливърпул и ревностно следвани от българския филиал, а именно – за малките е хубаво и полезно да се ориентират в бъдещaта си професия от ранните си години и да тръгнат по стъпките на себеутвърждаването още от 4-годишна възраст.

Ето какви са думите на Ники Априлов за „Али Баба и разбойниците“ : „На чаровните малки артисти от Академията за сценични изкуства LIPA 4:19 предложих идеята за спектакъл, разказващ историята на Али Баба. Въпреки своя хилядолетен живот, приказката за бедняка и пещерата е толкова млада, жива и съвременна, че я запазих такава, каквато е. Не се поддадох на изкушението да я осъвременявам. Нямаше нужда. Децата я разбраха и застанали на страната на Али, с труд и любов буквално се впуснаха да научат и изиграят своите роли и сценични превъплъщения. Да се надяваме, че тяхната активност и театрална вяра е в защита на честността и щедростта, победили, както знаем, алчността и измамата. Накрая ще кажа, че спектакълът е шумен, пъстър и красив. Приятно гледане!“

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]1[/media-credit]

Режисьор: Ники Априлов, автор: Венелин Методиев; сценография и костюми: Катя Кисимова; хореография: Василена Кънева; продуцент: Мартина Ненова

Актьори – децата от академия LIPA 4:19: Мартин Желев, Калина Борисова, Денис Соколов, Енислава Недкова, Даниел Върбанов, Ивелина Митева, Таня Въловска, Натали Славова, Биляна Добрева, Александрия Чальовски, Леонора Тачани, Виктория Минчева, Калина Денева, Белослава Златева, Симона-Йоана Гайдурска, Лора Куцинова, Йоана Хаджолова, Божидара Чукова.

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement