Connect with us

Кино

Ники Илиев ще представи „Завръщане 2“ на паркинга на Kaufland в Петрич

Avatar

Публикувано

на

В петък стартира тридневен киномаратон с български филми

Паркингът на Kaufland в Петрич ще се превърне в кино на открито на 12, 13 и 14 август. Киномаратонът ще започне в петък вечер с нашумелия български филм „Петя на моята Петя“ и ще завърши в неделя с прожекцията на „Жълт Олеандър“ с участието на Китодар Тодоров и Мариан Вълев.

Специално за всички зрители в Петрич, гост на събитието в събота вечер ще бъде режисьорът, сценарист и актьор Ники Илиев, който ще представи безспорният си хит „Завръщане 2“. Продължението на „най-гледания български филм за 2019“ – „Завръщане“, ще бъде прожектирано на 13 август от 21 часа. Авторът ще разкаже на публиката за вдъхновението зад филмите му, ще разкрие тайната на успешната българска продукция и ще отдели време за отговори на въпроси.

„Българската публика е еднакво критична, както към родното кино, така и към чуждите продукции. Наблюденията ми са, че за хората е еднакво важно филмът да има, както завладяващ сценарий, така и атрактивна и модерна визия. Искрено се вълнувам от реакцията на публиката в Петрич, защото за първи път ще представям мой филм в града. Много харесвам тази част на България и с удоволствие ще разговарям с всички желаещи“, коментира режисьорът, който в момента работи върху нов сериал. Той повдига завесата на бъдещите си планове и споделя, че новият му проект се очаква да излезе в българския ефир още през септември тази година.

За осъществяването на филмовия фестивал на паркинга на хипермаркет Kaufland в Петрич ще бъде издигнат 50 м² екран. Звукът ще бъде предаван от нискочестотно FM радио и ще се приема директно от радиото в автомобилите на съответната честота, изписана на екрана. Прожекциите стартират от 21:00 ч. и в трите дни. Всички желаещи да присъстват е необходимо предварително да закупят билет от сайта http://avtokino.bg.

Advertisement

За посетителите без автомобили, организаторите са предвидили обособяване на седящи места на първите редове, откъдето желаещите ще могат да се насладят пълноценно на прожекцията под открито небе.

Партньорството на „Автокино“ с Kaufland България предоставя възможност на клиентите на веригата и в София това лято да се насладят на богата колекция от над 120 филмови прожекции на открито. Всяка вечер през август и септември на паркинга на най-новия хипермаркет в „Младост-4“ прожекциите стартират от 21:00 и 22:40 ч. Програмата за прожекциите в София също може да бъде намерена на сайта на организацията.

Continue Reading
Advertisement