Connect with us

Музика

Новата авторска песен на Николай Воденичаров – Nikèca е “Някой, пред който…”.

Avatar

Публикувано

на

nikeca d0bdd18fd0bad0be jpg

“Някой, Пред Който…“ е песен послание към трима, близки на сърцето на Nikèca

Днес с премиера в YouTube в 11:00 излиза новата авторска песен на Николай Воденичаров – Nikèca “Някой, пред който…”. Автор на музиката, текста и аранжимента на песента е самият той, а в нея, чрез лириките си, той се обръща към няколко важни за артиста човека – баща му, негов покоен приятел и неговия племенник.

“Текстът реално е старо мое стихотворение, което не знаех за кого пиша по онова време. Едва 10 години по-късно, разбрах за кого е било предназначено. Много е любопитно, защото сякаш тогава съм писал за събитие, което съм и предрекъл.” споделя Nikèca. В парчето участват още и други двама героя от Casual Threesome –  Ивайло Петров – Пифа (барабани) и Мартин Стоянов – Мартист (пиано) и маестро Иван Лечев (китара).

По време на снимките на видеото Nikèca шеговито намеква на Лечев, че парчето е перфектно, за да изпълни едно китарно соло. На този призив мастър Лечев отвръща “Стига с тези сола! Аз моите съм ги изсвирил вече”. Самото видео е заснето в приятелската и уютна атмосфера, в една от репетиционните на Балкантон в София от “Nice Guys Films” от Никола Николов.

В предстоящия празничен сезон, очаквайте на живо Nikèca и Мартист на 14. 12. 22г. в Бар Безкрай, а на 25. 12. 22г. Nikèca се отправя към Пловдив за един коледен гиг в Петното на Роршах.

Advertisement

  • Музика, текст, аранжимент, бас китара, акустична китара и вокали – Николай Воденичаров – Nikèca
  • Електрическа китара – Иван Лечев
  • Пиано, клавири, микс и мастер – Мартин Стоянов Мартист
  • Барабани – Ивайло Петров Пифа
  • Режисьор – Никола Николов
Continue Reading
Advertisement