Connect with us

Телевизия

Новата поредица на TLC „2 на милион“ събира хора, които имат едно и също изключително рядко заболяване

Avatar

Публикувано

на

Представете си какво е да живеете с едно от най-редките заболявания в света? Да нямате до вас човек, на когото да можете да се доверите напълно и който истински да разбере болката, трудностите и изолацията, които срещате ежедневно. Във всеки епизод от новата документална поредица на TLC „2 на милион“, чиято премиера е на 5 юни, неделя, от 21:00 ч., две личности, които споделят съдбата да имат едно и също изключително рядко заболяване се срещат и прекарват една седмица заедно. В този период те споделят трудности и невероятни триумфи, посещават едни от най-добрите лекари в света и намират отговорите на важни въпроси. Новата поредица показва наситения с трудности житейски път на хората, чиито живот е белязан от особеностите на някои от най-рядко срещаните заболявания в света, като в същото време   дава уникален поглед върху личния живот на тези забележителни хора. Връзките, които създават, са по-въздействащи отколкото бихте могли да си представите.

Запознайте се с необикновените хора, които откриват, че са 2 НА МИЛИОН:

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″]TLC[/media-credit]

 

Джовани и Оуен страдат от синдрома на Шварц-Джампел, заболяване, което е толкова рядко, че в света има по-малко от 100 известни случая. Заради него, мускулите на двете момчета са винаги болезнено стегнати, имат дихателни проблеми и мъчително неподвижни стави. Майките на двете момчета се намират във Facebook и решават, че децата им приличат на близнаци! Двете семейства нямат търпение да обменят опит и да споделят съвети около хирургическите интервенции, това да си родител на дете със синдрома на Шварц-Джампел и предизвикателствата, пред които са изправени всеки ден.

Боби от Аризона и Кени от Ню Джърси страдат от ламеларна ихтиоза. Лекарите наричат бебетата с ихтиоза „змийските деца“, заради приликата на кожата им с тази на влечугите – като на люспи. Това заболяване на кожата води до образуването на люспи, които могат да доведат до смъртоносни инфекции. Кожата на децата се генерира много по-бързо и образува големи, дебели люспи, които се отделят. Боби и Кени всеки ден изпълняват изтощителна процедура за грижа на кожата си, която се състои от къпане, ексфолиране, овлажняване и подхранване на кожата и отнема до 2 часа. Ще открият ли подкрепата и разбирането, от което имат нужда?

Advertisement

Тифани и Дестини имат един от най-острите видове на остеогенезис имперфекта.  Докато навършат 3-годишна възраст, на двете деца претърпяват счупване общо на над 300 кости. Вече на 21, и двете момичета се чувстват ограничени от тяхното заболяване и искат да научат как могат да станат независими възрастни хора. Заедно, те пътуват до Чикаго и се учат да управляват специално приспособено превозно средство – вълнуващ първи досег до независимостта, за която мечтаят.

Майките на Остин и Елена разбират, че децата им може да не преживеят ранното си детство, но и двете доказват, че докторите грешат. Остин и Елена имат синдром на Голденхар, рядко заболяване, при което развитието на ушите, носа, мекото небце, устните и челюстта може да останат незавършено. Те имат дихателни проблеми, както и загуба на слуха и зрението. След като претърпяват многобройни болезнени реконструиращи операции, семействата на Остин и Елена се срещат, за да се подкрепят по време на бъдещите изпитания и да намерят единствения приятел, на когото детето им може наистина да се довери.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]TLC[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement