Connect with us

Телевизия

Новата поредица „Островът на змиите и скритото съкровище” по Discovery Channel разкрива загадките около богатствата на инките

Avatar

Публикувано

на

Край югоизточния бряг на Бразилия, елитен екип от търсачи на съкровища е по следите на радикална теория и в търсене на мястото, където се предполага да има легендарно съкровище, оценено на стотици милиони долара. Доказателствата и следите, които са събрали, ги отвеждат на място, на което никой не се осмелява да отиде – отдалечен и криещ опасности остров, гъмжащ от смъртоносни змии. Името му е Кеймада Грандe, известен сред местните и като Островът на змиите. Легендарното имане, което лежи в основата на експедициите по издирването му, наричано „Съкровището на Троицата“, остава скрито за всички, търсели го през последните 500 години. Новата поредица „Островът на змиите и скритото съкровище” представя изпитанията, през които преминава екипа от изследователи, за да открият безценното съкровище. Премиерният епизод започва на 15-и септември, от 21:00 ч. по Discovery Channel.

През 16 век пътят на португалските конквистадори минава през непознатите бразилски джунгли, от където се говори, че открадват огромно количество от златото на инките. От тогава до днес хора са проливали кръв, опожарявали селища, пирати са извършвали безчет мародерства, само и само за да открият съкровището, което сякаш се е изпарило някъде в историята. Днес, въоръжен с модерна техника, екипът изследователи ще трябва да намери и разреши множество загадки, пазещи съкровището от векове. Но най-вече ще са им необходими железни нерви, за да се справят със съвременните пирати, коварното време и едно от най-опасните места на света, където една погрешна стъпка може да им струва не само богатството, а самия им живот.

Под заплахата от евентуална среща с пирати, екипът осъществява щателно подводно търсене на следи от корабокрушение край бреговете на Острова на змиите. След като се натъква на няколко вълнуващи артефакта, Корк Греъм най-накрая може би се е сдобил с доказателството, от което се нуждае, за да подкрепи теорията си, че „Съкровището на Троицата“ е било умишлено скрито в защитените от змии естествени гори. Но първо трябва да установи автентичността на артефактите и да се убеди, че екипът му е наистина готов да се втурне в „ада на земята“.

Aerial shot of Snake Island.

[/media-credit] Aerial shot of Snake Island.

MS - Keith Plaskett, Cork Graham, Jeremy Whalen, Mehgan Heaney-Grier and Bryan Fry sitting on shore.

[/media-credit] MS – Keith Plaskett, Cork Graham, Jeremy Whalen, Mehgan Heaney-Grier and Bryan Fry sitting on shore.

Continue Reading
Advertisement