Connect with us

Tехнологии

Нова меш система от Tenda

Avatar

Публикувано

на

Tenda Technology, един от водещите производители на мрежово оборудване, обяви локална наличност на MW5G AC1200 mesh WiFi за българския пазар. Новата меш система на компанията осигурява покритие до 230 кв.м. и се състои от два модула за безжична свързаност.

MW5G разполага с два гигабитови порта, а всеки модул се свързва автоматично с другия, създавайки разпределена мрежа в целия дом. Системата е особено подходяща за по-големи апартаменти или двуетажни къщи, където сигналът често се губи между стените. Разширяването на покритието е възможно чрез добавянето на нови модули, което осигурява лесен и бърз начин за увеличаване на WiFi площта.

Двата усилвателя на мощност, използвани както на честотни ленти при 2,4 GHz, така и на 5 GHz на основния възел, подобряват силата на сигнала и възможностите за приемане, помагайки на nova MW5G да надмине обикновените рутери. Вградените двулентови антени осигуряват отлична способност за проникване през дебели стени. Системата позволява автоматично регулиране на скоростта на използваните честотни ленти, което оптимизира работата на различните устройства, свързани в мрежата. Чрез прилагане на технологията за комбиниране на максимално съотношение (MRC), nova MW5G значително подобрява WiFi предаването, увеличавайки проникването на сигнала през стени и разпределяйки много по-широко WiFi покритие.

Задвижван от технологията Beamforming, nova MW5G проектира по-силен WiFi сигнал в посоката, където се намират свързаните устройства. Вместо просто да излъчва сигнали в широка област, Beamforming на Tenda концентрира сигнала и го насочва директно към целта. Всички модули се доставят предварително сдвоени, което прави системата лесна за настройка и идеален избор за WiFi покритие на целия дом. Комбинирайки основния чип от 1 GHz с технологията MU-MIMO, nova MW5G може да комуникира едновременно с множество устройства, осигурявайки незабавна интернет връзка при активиране на Capacity-oriented режим с помощта на наличното приложение на Tenda.

MW5G се предлага от официалния дистрибутор Мост Компютърс на цена от около 130 лв. с ДДС и 36 месеца гаранционен период.

Advertisement

Тenda Technology е водещ доставчик на мрежови устройства, основана през 1999 г. Компанията предоставя достъпни и лесни за инсталиране решения за работа в мрежа, внедрявайки най-съвременните технологии и иновативни продукти.

Continue Reading
Advertisement