Connect with us

Общество

Новият сезон на eFirst League стартира в края на октомври

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Награден фонд от 3000 USD и квалификация за EA SPORTS™ FIFA 23 Global Series Play-ins очакват нашите най-добри играчи на FIFA

Третото издание на eFirst League – единственото българско онлайн първенство по футбол, стартира на 29 октомври тази година, следвайки големия успех в първия и втория си сезон. Феновете на EA SPORTS™ FIFA 23 могат да се регистрират за участие на уебсайта на лигата и да се състезават в EA SPORTS FIFA 23 GLOBAL SERIES и евентуално за място във финала на Световната купа на FIFAe следващото лято. Участието на български играчи в престижния турнир е възможно благодарение на БФС и компаниите „Спортс Мениджмънт България“ и „Кей Ивентс енд Комюникейшън“.

През сезон 2022/23 на eFirst League ще се проведат общо 16 квалификации, които ще излъчат по един представител за всеки отбор в професионалната Първа лига. Първият квалификационен турнир ще е на 29 октомври и право на регистрация в сайта на efirstleague.bg имат всички, навършили 16 години.

Българското първенство между най-добрите 16 играчи в страната и отборите, които те представляват, ще се излъчва на живо от март до юни 2023 г. в най-голямата стрийминг платформа Twitch TV. На финала най-добрите ще се борят за част от общия награден фонд в размер на 3000 USD, а победителят и неговият подгласник ще бъдат наградени с място в EA SPORTS FIFA 23 Global Series Play-ins, с опция за класиране за плейофите.

Advertisement

Сезон 2021/22 на eFirst League беше спечелен от Иван “DrNightWatch” Чуров с отбора на ЦСКА 1948. Финалът беше наблюдаван от над 10 000 фенове на официалното онлайн първенство на България по футбол на FIFA.

EA SPORTS е търговска марка на Electronic Arts Inc.

Continue Reading
Advertisement