Connect with us

Tехнологии

Новият HUAWEI Band 6 с 1.47-инчов AMOLED дисплей и 2 седмици живот на батерията вече е на българския пазар

Avatar

Публикувано

на

HUAWEI Band 6

Band 6 идва с обновен дизайн в две цветови схеми – Graphite Black и Sakura Pink, по-дълъг живот на батерията, голям цветен AMOLED дисплей и обогатени функции

Най-новият представител на серията спортни гривни на Huawei Band Series – HUAWEI Band 6, вече е наличен за българските потребители в търговските мрежи на A1, Теленор, Техномаркет, Технолопис и партньорите на дистрибутора Polycomp, на атрактивна препоръчителна цена от 119 лева. В края на месец май се очакват и в търговската мрежа на Зора. Band 6 идва с обновен дизайн в две цветови схеми – Graphite Black и Sakura Pink, по-дълъг живот на батерията – до 2 седмици, голям цветен AMOLED дисплей с диагонал 1.47 инча, и обогатени функции за следене на здравни и спортни параметри, сред които непрекъснат мониторинг на насищането на кръвта с кислород.

HUAWEI Band 6 е първият представител на серията Huawei Band с 1.47-инчов цветен FullView дисплей със съотношение екран към тяло от 64%. Това означава, че на дисплея се визуализира много повече информация и то с високо качество, благодарение на резолюцията 194×368 и пикселната гъстота 282ppi. Това е 148% увеличаване спрямо предишния модел, а удобството и цялостното усещане за носене на модерно устройство се допълва от четири-посочната навигация – потребителите могат да приплъзват екрана наляво, надясно, нагоре и надолу.

Основната идея на смарт гривните е да са максимално удобни за продължително, практически непрекъснато носене, за да могат да събират и предоставят богата и смислена информация на следените параметри. Въпреки големия си и качествен дисплей, Band 6 остава изключително лека, с тегло от едва 18 грама, а комфортът се допълва от качествените материали, от които е изработена. Полимерното тяло, подсилено с фибростъкло, с фино покритие с метална текстура, се комбинира с мека, щадяща кожата силиконова каишка. За производството й е използвана специална полимерна техника с индукция с ултравиолетова светлина, в унисон с тенденциите при дизайна на смарт гривните.

В полза на удобството за потребителя е и дългият до 2 седмици живот на батерията, при включено непрекъснато следене на пулса и съня. Освен това, HUAWEI Band 6 поддържа бързо зареждане с магнитно зарядно. Само за 5 минути зареждане, може да спечелите 2 дни типична употреба.

Advertisement

Множество сензорни технологии работят за събирането на информация за физическата активност и здравословно състояние на потребителя. Благодарение на оптимизирания си хардуер, HUAWEI Band 6 е първата гривна на компанията, която позволява непрекъснато следене на насищането на кръвта с кислород (SpO2), както и алармиране при спадането му под определено ниво. Устройството следи още качеството на съня, нивото на стрес, менструалния цикъл на жените, както и пулса, като също може да алармира потребителя, ако пулсът в покой е прекалено висок или прекалено нисък.

По отношение на спортните активности, HUAWEI Band 6 поддържа 96 режима за следене на тренировките и предоставяне на научен анализ с цел по-добър ефект от упражненията. Налице са 11 професионални тренировъчни режима, сред които бягане на закрито и открито, колоездене и скачане на въже, както и 85 допълнителни режима, като фитнес, игри с топка, различни танцувални стилове и много други, които предоставят голямо разнообразие от покривани активности. HUAWEI Band 6 използва разработения от Huawei професионален алгоритъм HUAWEI TruSportTM за задълбочено анализиране на спортните възможности на потребителя на база на множество параметри като вариациите в пулса, и предоставяне на научно-обосновани предложения и съвети за по-ефективни тренировки.

Освен спортен и здравен асистент, Huawei Band 6 предлага и други смарт функции за различни ситуации. Например през гривната можете да управлявате възпроизвеждането на музика и да включвате камерата на смартфона.

Повече информация за новия модел може да намерите на https://consumer.huawei.com/bg/wearables/band6/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement