Connect with us

Lifestyle

Новогодишните обещания – какво ще ни помогне да ги спазим

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Новогодишните обещания са част от празничния сезон като коледното дръвче и пуйката, картичките и подаръците. MMD, водеща технологична компания и лицензен партньор на Philips Monitors, предлага на хората ценни помощници, които да им помогнат да спазят обещанията си, след като магията на празника си отиде: иновативни дисплеи, които поддържат зрението свежо, работните места – спретнати и подредени, а работните часове – по-продуктивни.

Останете съсредоточени

Постоянното разсейване – не само от разхвърляното бюро – често е цитирано като основна пречка за свършване на работните задачи. Фоновият шум от гласовете, телефоните и хора, които се отбиват, често пречат на концентрацията. Какъв по-добър начин да останете фокусирани от един голям монитор или екран, който нежно се извива около зрителното поле и създава повече персонално пространство? Пример за екран от висок клас, който настъпва към офисите и всекидневните, е Philips Brilliance Curved UltraWide. Извитата форма означава, че хората няма нужда да въртят глава, за да виждат съдържанието по краищата на екрана, а това създава много по-поглъщащи работни сесии с минимално разсейване. Извитият екран е и по-забавен – той прави игрите и филмите много по-неустоими.

Бъдете здрави

Advertisement

Когато говорим за поддържане на здравето, е лесно да забравим за очите. Потребителите прекарват повече време от всякога, взаимодействайки с дигитални устройства като таблети, телефони и десктоп дисплеи, а часовете пред екрана допълнително натоварват очите. Трептящият екран влошава концентрацията и дори причинява главоболие. Още по-сериозно е продължителното излагане на синя светлина от дисплея, което увеличава риска от свързана с възрастта макуларна дегенерация (ARMD) – най-честата причина за загуба на зрение в индустриализираните страни във възрастовата група 50+.

Това са точно предизвикателствата, свързани със здравето и кондицията, които хората могат да решат с правилен избор на дисплей. Технологията Philips Flicker-free, която се използва във всички последни модели монитори Philips, регулира подсветката на екрана, за да създаде ултра стабилна картина, която поддържа очите свежи дори след часове гледане. Новата технология Philips SoftBlue измества сините дължини на вълните към по-безопасен спектър. Дисплеите, използващи специалната LED технология, намаляват светлината с вредни дължини на вълните с над 90% като запазват пълната чистота на цветовете и яркостта. Така потребителите могат да защитят своите очи, без да правят работата си по-трудна заради изкривяване на цветовете.

Подобрете кондицията на работното място

Притежаването на дисплей, който може да бъде настроен за различни зрителни нива, също има огромно влияние върху кондицията. Със стойката Philips SmartErgoBase потребителите могат да накланят и завъртат дисплея в точната предпочитана позиция, която помага за намаляване на физическото напрежение през дългия работен ден. Като желан страничен ефект стойката намалява плетеницата от кабели на бюрото за по-прибрано работно пространство с повече фокус и по-малко разсейване.

Станете организирани

Advertisement

Ако съдържанието на екрана е претрупано и дезорганизирано, решението може да се крие в преминаването към следващото ниво екранни резолюции. Най-новите дисплеи предлагат супер фина резолюция с 4K UHD яснота. При 3,840 x 2,160 пиксела Ultra High Definition (4K) резолюцията предлага четири пъти повече пиксели на инч в сравнение с Full HD (1,920 x 1,080) и постига четири пъти по-голяма яснота, което дава на потребителите възможност да поддържат спретнат и свеж десктоп с множество работни области или „зони“ на техния дисплей. През тази година бяха представени дисплеи с по-големи размери  – 32- и 40-инчови. Зрителното преживяване е просто поразително – с естествено пресъздаване на цветовете без видими градации. Потребителите могат да получат тези супер резки изображения, без да се налага да избират екран, който да заеме по-голямата част от тяхното бюро. Новите дисплеи Philips отговарят на нарастващото търсене за супер фини резолюции при по-скромни размери от порядъка на 23.8 инча.

Разбира се, смяната на дисплея на бюрото няма да спази всяко новогодишно обещание. Повечето от тях зависят от конкретния човек. Едно нещо обаче е сигурно: инструментите за работа, които естествено помагат на хората да се фокусират по-добре, да поддържат бюрата си подредени и да се грижат за кондицията си, оставят повече енергия за изпълнение на други важни задачи. Или просто помагат в по-голяма степен да се наслаждаваме на живота.

Continue Reading
Advertisement