Connect with us

Култура

Ново издание на „Светът на Софи“

Avatar

Публикувано

на

Издателство „Дамян Яков“ има удоволствието да ви представи новото издание на „Светът на Софи“ от Юстайн Гордер.  Когато през 1991 г. норвежкият философ Юстайн Гордер завършва „Светът на Софи“, той е убеден, че роман за историята на философията може да предизвика интерес само сред специалисти. През 1993 г. книгата е издадена в Германия и веднага се изкачва на върха на класациите за продажби на Der Spiegel. След още две години „Светът на Софи“ е най-продаваната книга в света. Публикувана е в цяла Европа, Азия и Америка.

Опитът на Гордер да разкаже в достъпна форма историята на философията се оказва триумфален. Книгата е преведена на повече от 60 езика и е продадена в над 40-милионен тираж. Романът е претворен в мюзикъл, игрален филм, телевизионен сериал, компютърни игри, комикси.

През 2021 г. по повод трийсетгодишният юбилей на „Светът на Софи“ тази книга беше наречена най-важната експортна стока на Норвегия през последните три десетилетия.

Новото издание на „Светът на Софи“ е с твърда и с мека подвързия, но в различен формат. Текстът е с нова редакция. Обемът е 504 страници.

Преводът на български език е на Яна Кожухарова.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement