Connect with us

Култура

Ново от Джон Гришам: „Време за милост“

Avatar

Публикувано

на

John Grisham cover

Този четвъртък, 3 декември, изд. Обсидиан ни радва с излизането на дългоочакваният нов съдебен трилър на Джон Гришам „Време за милост“.

Джейк Бриганс, героят от „Време да убиваш“ и „Сянката на чинара“, отново е в центъра на разтърсваща съдебна драма. „Време за милост“ ни връща към мястото и незабравимите образи, които превърнаха Джон Гришам в ненадминатия майстор на съдебния трилър.

Клантън, щата Мисисипи, 1990 г. Съдът назначава Джейк Бриганс за служебен защитник на шестнайсетгодишния Дрю Гамбъл, обвинен в убийството на Стюарт Коуфър, местен помощник-шериф и партньор на майка му. Животът в неговата къща е белязан от скандали, насилие и страх. Една нощ нещата стигат твърде далече – след дълъг запой побойникът пребива майката на момчето. Дрю грабва служебния пистолет на Стюарт и сам раздава правосъдие.

В южняшкото градче убиецът на служител на закона и неговият адвокат стават прицел на всеобща омраза. Повечето жители на Клантън искат бърз процес и смъртно наказание за Дрю. Но Джейк е твърдо решен да спаси момчето от газовата камера. Въпреки че така застрашава семейството си, кариерата си и дори собствения си живот.

Има време да убиваш и време да раздаваш правосъдие. Дошло е „Време за милост“.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement