Connect with us

Tехнологии

Нов аранжимент на популярната Galaxу мелодия „Отвъд хоризонта“

Avatar

Публикувано

на

снимка: forbes.com

Смартфоните вече са неизменна част от нашето ежедневие, а тонът им на звънене придобива все по-голямо значение за модерния потребител. „Отвъд хоризонта“ е може би една от най-популярните смартфон мелодии, тъй като е фабрично вградена във всички Galaxy телефони от 2011 г. насам. Като резултат е станала толкова разпространена, че често чуем ли добре познатото звънене, се чудим дали не звъни собственият ни телефон.

Всяка година „Отвъд хоризонта“ има ново звучене, за да бъде в унисон с цялостното излъчване и стил на най-новите модели Galaxy. Тази година Samsung възложи на исландския композитор Петър Йонсон да пречупи мелодията през своята творческа призма.

Минималистичният аранжимент на Йонсон, разгърнат чрез деликатно наслагващ се инструментал, отвежда слушателите на пътуване отвъд хоризонта, за да открият красотата на необятното. Мелодията започва с нежни тонове от пиано, което изпълнява и основната тема. Към нежното звучене постепенно се въвеждат и останалите инструменти, докато музиката не достигне кресчендо и след това се разнесе и постепенно затихне.

За представянето на най-новия аранжимент на „Отвъд хоризонта“ е заснето и специално видео. То започва със сцена, в която самият композитор Петър Йонсон изпълнява творбата си на пиано. Първоначалните кадри преливат в един плавен и приказен полет над исландските равнини. Секващите дъха гледки над скандинавски мъгливи планини, назъбени и с причудливи форми скали, горещи гейзeри и снежни хълмове, са заснети с панорамни камери над Исландия.

Advertisement

Авторската интерпретация на „Отвъд хоризонта“ на Йонсон, провокира в слушащите я най-съкровени и често загърбвани в ежедневието ни неподправени и съкровени чувства. Тазгодишният аранжимент на популярната Galaxy мелодия релаксира съзнанието и лекува душата, като деликатно гали слуха на всеки, които я чуе, без значение на възрастта.

За да се насладите на най-новото звучене на популярната Galaxy мелодия „Отвъд хоризонта“ под аранжимента на Петър Йонсон, моля последвайте този линк.