Connect with us

Tехнологии

Нов софтуер улеснява съвместната дистанционна работа на архитекти, инженери и строители по време на COVID-19

Avatar

Публикувано

на

Revu 2019 Site LO RES

Лесни за ползване, ефективни и сигурни възможности за съвместна дистанционна работа и комуникация в реално време между архитекти, инженери, строители и инвеститори предлага Bluebeam Revu 20 – обновената версия на едно от най-популярните софтуерни решения в строителната индустрия с над 1,9 млн. ползватели в 130 държави по света. Ъпдейтът, който от дни е достъпен и в България, е един от най-очакваните на пазара и заради допълнителните улеснения за специалистите от бранша в новите условия на COVID-19 пандемия.

“Работата по строителни проекти често изисква много участници да могат да оперират едновременно с една и съща информация в реално време, без да са на едно и също място. Ситуацията тази година усложни допълнително процеса и директната интеракция между хората. Затова сега обновената версия на Bluebeam Revu може да е още по-полезна, като повиши бързината и ефективността и намали риска от грешки и изтичане на информация.”, обясни Коста Върбанов, Продуктов мениджър в Немечек България – официален партньор и дистрибутор на Bluebeam за българския пазар.

Основно предимство на Bluebeam Revu 20, както и при предходните версии, е, че софтуерът е разработен и създаден с мисъл за крайния потребител. Затова работата с него е лесна и интуитивна, без да изисква специални технологични умения. Документите, с които се оперира, са PDF и т.нар. 3D PDF. Те предоставят пълната необходима информация в детайл, като могат да се генерират спокойно от AutoCAD®, Revit®, SolidWorks®, Navisworks® и др. В същото време са леки и достъпни за използване от всички страни в процеса.

Огромните масиви информация, които обикновено са свързани с реализацията на един строителен проект, пък се съхраняват в облачно пространство, благодарение на решението Bluebeam Studio. Така всички специалисти могат да работят заедно в реално време по документи, които се пазят в една централизирана директория и са леснодостъпни, без да е необходимо да се изпращат файлове по имейл или да се пренасят на различни носители.

Освен за удобството и ефективността, възможността за работа в “облака” е ключова и за сигурността на информацията. Чрез Bluebeam Revu 20 са оптимизирани и подобрени процесите на сформиране на екипи по конкретни задачи в дигиталното пространство. Това съответно позволява прецизиране и контрол върху правата и достъпа на всеки един от участниците, което допълнително повишава защитата на данните и информацията.

Едно от отличителните предимства на програмата е широкият набор от инструменти, с които се работи върху PDF файловете. В Bluebeam Revu 20 той е допълнително обогатен, а намирането на най-подходящата функционалност е въпрос на секунди благодарение на новата търсачка.

Advertisement

Потребителите могат да нанасят редакции и коментари в документа под формата на текст, да ограждат и маркират, да добавят CAD символи, печати, да подчертават и др. Всички в екипа могат да проследят направените анотации по файловете и да генерират справки за максимално точна отчетност, да измерват безпроблемно стойности от различни PDF файлове и да експортират информация в Excel таблици.

Bluebeam Revu 20 позволява и по-бързо зареждане и по-лесна работа с тежки документи с много коментари и поредици от редакции. Всички тези подобрения са направени, за да могат потребителите да спазват крайните си срокове въпреки усложнената работна обстановка.

При необходимост работа може да се прехвърли от един компютър на друг със запазване на съществуващите настройки и без загуба на информация. Това се случва при съответния контрол и с проследяване, като е особено удобно в условия на релокиране или при дейности извън офиса. Допълнително предимство е, че технологията позволява и работа офлайн.

“COVID-19 просто форсира процеса на дигитализация и необходимостта от дистанционна ефективна работа между специалистите и екипите в строителната индустрия. Това е тенденция, която съществуваше и в предходните години. Тя вече е факт и в България, което се доказва от стабилното увеличение на ползвателите на Bluebeam Revu у нас.”, коментира Коста Върбанов. “Това софтуерно решение е изключително полезно и извън контекста на пандемията, като например може значително да улесни включването на български специалисти или компании от бранша в международни проекти.”, допълва той.

Тестова версия на Bluebeam Revu 20 може да бъде изтеглена тук.

Bluebeam, Inc. е водеща компания за софтуерни решения, които предлагат възможност за създаване, редактиране, маркиране и съвместна работа с обогатени PDF файлове. Blubeam Revu се използва от над 1,9 млн. специалисти от архитектурната, инженерната и строителната индустрия (AEC) в над 130 държави. Това го прави едно от най-предпочитаните специализирани софтуерни решения в сектора в световен мащаб.

Advertisement

От месец март 2018 продуктите на Bluebeam се предлагат и на българския пазар. Официален дистрибутор за страната е Немечек България.

Повече информация за Bluebeam можете да намерите на: nemetschek.bg/bluebeam

Continue Reading
Advertisement