Connect with us

Кино

Нов трейлър на мащабната продукция „Алиса в Огледалния свят“

Avatar

Публикувано

на

Вторият пълен трейлър на „Алиса в Огледалния свят“ навлиза още по-дълбоко в историята и неволите, сполетели Алиса, Шапкарят и другите фантастични герои на Луис Карол, и разкрива още от впечатляващия мащаб на новия филм.

Към вече познатите от „Алиса в Страната на чудесата“ герои се присъединява Рис Иванс в ролята на далеч по-консервативния баща на Шапкарят – Заник Хайтоп, който изисква и невъзможното от сина си. Саша Барон Коен е Времето – магическо създание, седнало на черния си трон в един замък на безвремието. С една човешка и една механична ръка, той е пазителят на Хроносферата – светеща и постоянно въртяща се сфера, която стои в камерата на Великия часовник, който захранва цялото време. Извадена от часовника, Хроносферата позволява на своя приносител да прекосява Океаните на Времето към миналото, каквито кадри най-нетърпеливите вече могат да видят в новия трейлър. Нов герой е и Уилкинс, дясната ръка на Времето, изигран от Мат Фогел. Уилкинс поддържа всички часовници в замъка на Времето и конструира машина на времето, с която преследва Алиса през Океаните.

Режисьорът Джеймс Бобин използва цели 12 практически декора, построени в известните студия„Шепъртън“, близо до Лондон. Най-големият декор е градът Витценд, чието изграждане отнема 16 седмици до достигането на внушителните размери от 70х30 м. Декорът съдържа в себе си 13 сгради, включително магазинът за шапки Хайтоп, магазин за часовници, сладкарница, няколко къщи и замък. В снимките на филма са използвани близо 30 000 м „син екран“, като най-много е използван за Замъка на Времето и Камерата на Великия часовник на Времето, който е с приблизителни размери 30х40 м. Близо 900 000 литра вода са използвани за морската буря, чийто мащаб е загатнат в трейлъра.

„АЛИСА В ОГЛЕДАЛНИЯ СВЯТ“ е изцяло ново приключение с незабравимите герои на Луис Карол с участието на Джони Деп, Ан Хатауей, Миа Вашиковска, Рис Иванс с Хелена Бонъм Картър и Саша Барон Коен и озвучаващите актьори Алън Рикман, Стивън Фрай, Майкъл Шийн, Тимъти Спол.

Филмът е в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX от 27 май.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement