Connect with us

Lifestyle

Номер едно сайдер в света вече е в България

Avatar

Публикувано

на

Моментът на Strongbow дойде. През пролетта на 2015 г. водещата пивоварна компания ЗАГОРКА, част от компанията HEINEKEN, представи на българския пазар новия си продукт – истински ябълков сайдер в три различни вкуса. Произведен на основата на специално отглеждани ябълки и с богата история – представен е за първи път през 1962 г. във Великобритания, Strongbow е марка сайдер номер едно по обем продажби в света, и вече се среща в пазарната мрежа в цялата страна.

Strongbow ябълков сайдер е освежаваща напитка с 4,5% алкохолно съдържание, направена от специално отглеждани за целта ябълки. Strongbow се предлага в три вкуса – голд, червени плодове и бъз. Сервира се добре охладен  върху кубчета лед, а най-подходящото време за консумация е след края на работния ден – в парка, в заведение или у дома, преди залез слънце – или в т.нар. от създателите на напитката – „Златен час“.

„Щастливи сме да представим на българските потребители Strongbow  ябълков сайдер. Смятаме, че това ще направи категорията на сайдерите още по-атрактивна. Strongbow не е само вкус, а цялостно изживяване, и нашите усилия по отношение на маркетинговата ни стратегия ще бъдат насочени именно към представяне на приятните моменти на консумация на нашите потребители  доказателства ”, заявиха от компанията.

Strongbow е най-разпространената марка сайдер в цял свят – над 55 държави. Номер едно е в
световен мащаб по обем на продажби (по данни на Canadean за 2013г). Сегментът е един от най-бързо развиващите се в категорията на бързооборотните стоки. Днес във Великобритания всеки четвърти, а в световен мащаб – всеки седми продаден сайдер, е Strongbow. Прогнозите за пазарното представяне на бранда в световен мащаб са за неговото увеличаване.

По данни на Canadean сайдер категорията в света се е увеличила с 25% в последните пет години, а темповете на ръст в нея изпреварват тези в бирената и винената категории. В България по данни на Nielsen средният годишен ръст на сайдер категорията от 2012 г. до 2014г. е 58%. Очакванията са за развитие на категорията сайдер както на световния, така и на българския пазар.

Как се произвежда Strongbow?

Strongbow се произвежда по технология, в която всичко започва със специално отглежданите за продукта ябълки. Те се оставят да узреят под слънчевите лъчи, за да постигнат максимална сладост и се събират в периода между края на август и късен ноември на годината. След това се пресоват и се изцеждат на сок, от който се приготвя концентрат, за да се улесни съхранението му за по-късно производство на сайдера.  При започването на производството му, ябълковият концентрат се смесва с вода. Добавя се мая и процесът на ферментация започва. Комбинира се с естествени аромати и  съставки, за да се получи цялата гама от вкусове – Strongbow Gold – сайдер от няколко сорта ябълки, Strongbow бъз и Strongbow червени плодове.

Advertisement

Вкусовата гама на Strongbow

Strongbow Gold ябълков сайдер

Strongbow Gold ябълков сайдер е със златен цвят, освежаващ вкус на букет от няколко сорта ябълки и аромат, който ни пренася в овощна градина. Истинското преживяване започва с първата глътка, тя напомня за току-що откъсната ябълка и дава път на приятен, леко кисел вкус. Финалът е сладък и балансиращ. Сервиран върху лед, сайдерът е още по-освежаващ.

Strongbow ябълков сайдер с червени плодове

Strongbow ябълков сайдер с червени плодове е розе ябълков сайдер с изтънчен комплекс от аромати: микс от нар, малини, червени боровинки и ягоди, но това не го прави харесван само от жените; мъжете също биха го оценили по достойнство. Сладостта е балансирана от киселеещия ефект на ябълките, който напълно утолява жаждата. За истински триумф на сетивата се поднася върху кубчета лед.

Strongbow ябълков сайдер с бъз

Strongbow ябълков сайдер с бъз притежава наситен аромат на бъз и лайм. Има нежен, но отличителен сладък вкус, който навява усещане за пролет сред разцъфнали дървета. Киселеещата нотка на ябълките добавя изтънченост и баланс, а няколко кубчета лед на дъното на чашата преди сервиране са последния детайл в това освежаващо преживяване.

Strongbow ябълков сайдер ще се предлага на пазара в България целогодишно.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement