Connect with us

Култура

„Нямаш място в нашия град“ в кината в страната преди стрийминг премиерата си

Avatar

Публикувано

на

Николай Стефанов режисьор на фима

снимка: ПР

Това е първият филм на HBO Мах и Smarty Pants Shooter, който има киноразпространение у нас 

Документалният филм „Нямаш място в нашия град“ вече се радва на интерес от страна на медиите, което провокира любопитството и нетърпеливостта на зрителите да го  гледат и да съставят собствено мнение за историята, които представя Перник и жителите му отвъд клишето. Преди седмици копродуцентите от HBO и българската компания Smarty Pants Shooter обявиха, че филмът ще има и киноразпространение у нас, което го прави първото документално заглавие на HBO Маx в България, което може да бъде видяно и на голям екран.

„Нямаш място в нашия град“ влиза в програмите на кината от 23 септември. Киноразпространението на „Нямаш място в нашия град“ е дело на дистрибуторската компания на Павел Павлов, Ивайло Коцев и Цветомир Матев – „Кино космос“. 

В Перник ще има специални прожекции в театър „Боян Дановски“, помещаващ се в сградата на Двореца на културата, на 24 септември от 18:00 часа, на 28 септември от 19:00 часа и на 1 и 3 октомври от 18:00 часа.

Advertisement

В София филмът ще може да се гледа в кината „Одеон“ и „Дом на киното“, а в Пловдив в „Лъки Дом на Киното“. Конкретните дати и часове на прожекциите могат да бъдат видени в програмите на посочените кина, които излизат този петък.

Специални прожекции ще има още и в градовете Варна, Бургас, Русе и Стара Загора на 3 октомври от 19:00 часа в кино веригата „Синема сити“.   

Да видят филма по кината ще имат възможност и жителите на Благоевград, Ловеч, Троян, Мездра и  Каварна. 

Кино разпространението на документални филми в България е истинска рядкост и сме изключително щастливи, че “Нямаш място в нашия град” ще може да бъде видян от зрителите и на голям екран в страната.”, споделя продуцента на лентата Ралица Големанова. А разпространителя Цветомир Матев коментира: „Видях потенциал за киноразпространение на филма на Николай Стефанов още от първия достъп до него. Тази грабваща история за футбол, а и не само, може да провокира интереса на различни аудитории“.

В документалния филм-наблюдение “Нямаш място в нашия град” режисьорът Николай Стефанов пренася публиката сред футболната агитка на „най-коравия“ град в България — Перник. Някога процъфтяващ индустриален център, захранвал с енергия цялата страна, днес Перник е известен главно с вицове за грубостта на гражданите си. Благодарение на безпрецедентния достъп, камерата на Николай Стефанов проследява обществени и лични кризи, за да покаже живота отвъд коравия външен вид и клишираните вицове. Цецо, Мимето, Дадо и цялата агитка са отдадени на успеха на отбора, носещ борбения дух на техните предци, миньорите. Режисьорът изследва живота на героите с откритост и неподправен интерес, показвайки, че нищо не е само черно или бяло и че всеки, независимо от средата си, иска по-добър живот за себе си и децата си.

Advertisement

След киноразпространението си филмът на Николай Стефанов и Ралица Големанова ще има и своята световна премиера на 6 октомври пред широка публика у нас и в още над 20 европейски страни в стрийминг платформата HBO Max и по телевизионния канал HBO. Филмът ще бъде наличен у нас в HBO Max още от сутринта, а първото излъчване по канала HBO е планирано от 19:30 часа.

Continue Reading
Advertisement