Connect with us

Lifestyle

Огромен интерес към новия детски часовник MyKi Touch

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Десетки родители и деца имаха възможност да тестват новия продукт от серията обичани умни часовници за деца MyKi на официалната му премиера във вторник

Алтерко Роботикс представи MyKi Touch официално. Премиерата на новия модел GSM/GPS смарт часовник за деца пред медии и потребители се състоя вчера. Продуктът беше представен лично от изпълнителния директор на Алтерко Роботикс – Димитър Димитров. Гостите на събитието имаха възможността да тестват MyKi Touch и неговите екстри: цветен сензорен дисплей, подобрена локализация, дизайн и устойчивост и уникален интерфейс.

„Целта на новия модел, както и на цялата продуктова линия MyKi, е да подпомогнем потребителите в техните грижи за най-близките и да им осигурим спокойствие – коментира Димитър Димитров. – Всеки родител е по-спокоен, когато знае къде е детето му и какво прави, и тук на помощ идват MyKi Touch и MyKi Watch. А всеки стопанин е по-спокоен, когато може да следи местоположението на бързоногия си домашен любимец, и тук безценна помощ предлага тракерът ни MyKi Pet.“

По време на събитието Алтерко Роботикс изненада с новината за разработката на нова продуктова линия MyKi Care – устройства за превенция и наблюдение на здравето на деца и възрастни. MyKi Care е без аналог на българския пазар и Димитър Димитров демонстрира първия й продукт – умен термометър. С него потребителят ще може да следи биологичните показатели на свой близък или пациент директно на смартфона си. Подобно на всички продукти от серията MyKi, и тук в случай на опасност (повишена температура), автоматично се активира предупредителна аларма.

MyKi Touch – приключение за малки и големи

Advertisement

MyKi Touch има цветен сензорен дисплей с резолюция 240х240 пиксела и картинно меню за навигация, разработено с цел да бъде лесно за използване от малки и големи. Тези и още много други екстри са резултат от едногодишни проучвания с деца и родители за техните желания и очаквания за развитие на обичания детски часовник MyKi.

MyKi Touch разполага с интелигентна вибрация. Родителят може да настрои предварително от приложението местата и часовете, в които часовникът-телефон да работи в режим вибрация. Така детето спокойно може да го носи, когато е в час. При пристигането в класната стая, MyKi Touch ще премине автоматично в тих режим, като ще запази активна само функцията спешни повиквания. Нови са и възможностите за разговори с повече номера, изборът на мелодии, смяната на профили и управлението на силата на звънене.

снимка: PR

Технологията за локализация при MyKi Touch е значително подобрена, като той локализира по до 24 сателита, Wi-Fi и LBS местонахождението на детето. Броят поддържани номера в телефонната книга е удвоен, като 20-те номера, които детето може да набира, отново се управляват през мобилното приложение. 10-те допълнителни номера, които могат да се обаждат на часовника, са предварително одобрени и зададени от родителя в мобилното приложение.  Надеждната батерия на MyKi Touch осигурява до 96 часа време в режим на готовност и 3 часа време за активни разговори.

Коментарите и препоръките на деца и родители са взети предвид и при промяната на дизайна. MyKi Touch е с нечуплива, мека, силиконова и антибактериална каишка. Така освен за безопасността на своето дете, родителят може да бъде сигурен и за неговото здраве и удобство. Благодарение на съчетанието на сензорен екран и модерен дизайн, новият Touch модел е атрактивен и за децата от по-горната възрастова група.

Advertisement

Към момента часовникът може да бъде закупен онлайн и в магазинната мрежа на Мтел из цялата страна. Първоначално Myki Touch ще се предлага в две цветови комбинации: синьо-зелено и жълто-червено, като каишката на часовника е сменяема и децата ще имат възможност да създадат и други цветови комбинации.

MyKi Pet – никога вече изгубен!

„Над 1000 домашни любимци, ловни кучета и кучета-спасители вече са по-защитени, като носят на врата си MyKi Pet“ – разкри Димитър Димитров по време на събитието. Тракерът за домашни любимци на компанията бе пуснат продажба в края на миналата година и вече се радва на голям брой потребители.

МyKi Pet е първият български тракер за животни и един от най-леките, налични на световния пазар в момента – 28 грама. Устройството работи със SIM карта и с тройна локализация – GPS, LBS и Wi-Fi, като е и един от малкото тракери на световния пазар с локализация на закрито. Благодарение на MyKi Pet собственикът на домашния любимец наблюдава местонахождението му по всяко време директно на смартфона си през безплатно мобилно приложение. Като допълнение, MyKi Pet има уникална вградена функция. Това е възможността да научите животното си да изпълнява команди чрез натискане на бутони в приложението, възпроизвеждащи 4 различни звука.

В допълнение MyKi Pet следи за добрата форма на домашния любимец. Специален алгоритъм анализира колко e активен той и в случай на възможен проблем, стопанинът бива информиран за това. Голямо предимство на MyKi Pet е и че вече може да напомня за ваксини и медикаменти.

MyKi Care – грижа за здравето

Advertisement

MyKi Care е нова продуктова линия на Алтерко Роботикс с цел грижа за здравето. Първият продукт от линията е умен термометър, който позволява 24-часово дистанционно наблюдение на биологичните показатели през смартфон. Умното устройството се поставя под мишницата и се свързва с мобилен телефон чрез SIM карта и специално разработено мобилно приложение, което може да бъде изтеглено безплатно, както от Apple Store, така и от Google Play. В случай на висока температура термометърът веднага задейства аларма.

Особено важна е възможността на устройството да се свързва с повече от един смартфон. Така не само близките, но и лекарският екип ще могат да узнаят веднага, щом има влошаване на състоянието на пациента и нужда от спешна реакция.

Устройството разполага с мощна батерия – над 5 години работа без зареждане при активно ползване до 1 месец годишно.

Continue Reading
Advertisement