Connect with us

Lifestyle

Олио или серум за лице?

Avatar

Публикувано

на

3 3 jpg

снимка: ПР

Повечето потребители не знаят разликата и кой е правилният избор за сияйна кожа

Серумът и олиото за лице са сред най-популярните козметични продукти през последните 2 години. Размерът на глобалния пазар на масла за лице само през 2021 г. възлиза на 951,7 млн. щатски долара и се очаква да регистрира ръст на приходите от 7,6% тази година. Козметичната индустрия предлага безброй възможности за продукти, които могат да се включат в ежедневната грижа за кожата. Различните формули и активни вещества спомагат за третирането на различни типове кожа. Два от основните продукта в една рутинна грижа за кожата са олиото и серумът за лице. Експертите на FOREO анализират какви са предимствата на тези продукти и кой е най-подходящ за определен тип кожа.

Кои са основните разлики?

Основна съставка на олиото за лице е базово масло, а към него се добавят допълнителни активни съставки. Базовите масла се състоят главно от липиди – витамини, каротеноиди и сквалан. Мастните киселини проникват в горните слоеве на кожата и спомагат за правилното ѝ функциониране. Останалите активни съставки помагат на кожата да задържи влагата. Олиото за лице е ефективно, но формулата му не варира за различните типове кожа и то не таргетира определен проблем. За разлика от олиото и кремовете за лице, серумите са предназначени за лечение на основни кожни проблеми. Формулите на серумите включват основно растителни екстракти, витамини или липофилни активни съставки.

Advertisement

Ползи от серумите за лице

Серумът за лице, съдържащ витамин C, регенерира кожата и третира обезцветяване поради естествения процес на стареене, белези и слънчеви увреждания. Витамин C е мощен антиоксидант, който озарява кожата и намаля появата на бръчки. Друга категория серуми използва хиалуроновата киселина като основна съставка, която намалява появата на фини линии, хидратира и стяга кожата. Тази съставка е особено подходяща за суха и чувствителна кожа, тъй като хиалуроновата киселина задържа водни молекули в кожата. Използването на анти-ейдж серум в комбинация с иновативния уред FOREO BEAR™, който чрез микроток и T-Sonic™ пулсации стимулира кръвообращението и помага на активните съставки да навлязат по-дълбоко в кожата, осигурява безупречен и сияен вид на кожата. Серуми, съдържащи салицилова киселина или бензол пероксид, се борят активно с разширените пори и появата на акне, както и контролират производството на излишен себум.

Ползите от олиото за лице

За разлика от серумите, формулата на олиото не съдържа вода, което прави консистенцията му по-плътна, което благоприятства поддържането на кожната бариера. Основно се използват масла от арган, жожоба, чаено дърво и конопено семе. Научно изследване сочи, че при суха и белеща се кожа олиото е особено подходящо, тъй като създава естествена бариера към външната среда, за да не се изпарява вода от дермата и епидермиса. Поради по-малкото изпаряване на вода, олиото за лице забавя и появата на бръчки и фини линии. Освен това, естествените антиоксиданти в състава му ревитализират и подхранват кожата. При мазна и склонна към акне кожа, олиото за лице контролира произвеждането на естествени масла от кожата, което резултира в чиста, гладка и матова кожа.

Кой е правилният избор за вашата кожа?

Advertisement

И двата продукта имат своите предимства, като изборът зависи от крайната цел. При суха, лющеща се или чувствителна кожа, олиото за лице ще успокои, хидратира и възстанови кожата. При мазна и склонна към акне кожа, серумът ще контролира производството на мазнини за по-чиста и сияйна кожа. При по-зряла кожа, комбинацията от олио и серум, съдържащ хиалуронова киселина или ретинол, ще изглади и стегне кожата. Който и продукт да изберете, е важно неговата употреба да е предшествана от най-важната стъпка: почистване на лице. Доказано е, че ръцете са неефективен метод за почистване, тъй като излагат кожата на допълнителни бактерии. Иновативната четка LUNA™ 4 с T-Sonic™ пулсации е най-ефективният и безопасен начин за почистване на лицето. LUNA™ 4 и LUNA 4 mini премахват 99% от замърсяванията, себума и остатъците от грим. Кожата на лицето става мека и гладка на допир, а продуктите, които се нанасят след това, се абсорбират по-добре.

PRO съвет на FOREO: В рутинната грижа за лице (след почистване) пръв се нанася най-лекия продукт. При комбинация на двата продукта, серумът се нанася първи, за да навлезе в дълбочина в дермата, а след това олиото запечатва активните съставки в кожата. По този начин кожата абсорбира максимално всички вещества в козметичните продукти.

За да научите повече за FOREO – най-бързо развиващата се марка в областта на технологиите за красота в света, и да сте в крак с иновациите ѝ, посетете сайта foreo.com или последвайте @foreo_official в Instagram. Продуктите на бранда могат да бъдат закупени също от notino.bg.

Continue Reading
Advertisement