Connect with us

Lifestyle

Оперна звезда открива сезона на виното в София

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Солистът на Софийска опера и балет Хрисимир Дамянов ще изпълни главната роля в едно от водещите събития на лятна София – „Опера и вино“, в най-предпочитания ресторант в столицата Maxim Рool & Garden в бившия Дипломатически клуб, Горна баня.
Носителят на награди от конкурсите „Франц Шуберт”, ”Млади виртуози”, ”Академик Марин Големинов”, „Йозеф Хайдн” и ”Петър Коньович” стана любимец на ценителите на музиката с ролите: Дон Отавио от ”Дон Жуан”, Ферандо от ”Така правят всички”, Тамино от ”Вълшебната флейта”, Граф Алмавива от ”Севилският бръснар”, Ленски от ”Евгений Онегин”, Алфред от ”Травиата”, Херцогът от ”Риголето” и други.

По време на концерта той ще вдъхнови гостите на събитието с популярни оперни изпълнения като Nessun dorma,
La donna e mobile, Recondita armonia, Torna a Surriento, O Sole Mio, Мamma и други.


Главният готвач на Maxim pool & Garden е подготвил истински кулинарни шедьоври за оперната вечер, а сомелиер № 1 у нас – Живко Енчев, е съчетал менюто с изискано вино от най-добрите световни винарни.

Домакинът на събитието – Maxim Restaurant and garden, се кипри в полите на Витоша на територията на бившия Дипломатически клуб в комплекс Глория Палас, основан през далечната 1962 г. Ресторантът, в който неотдавна се събраха олимпийски шампиони от три поколения за 60-ия юбилей на Спорт Тотото, разполага с 2 дк. паркова градина с 250 седящи места в екологично чистия район на Горна Баня, открит басейн със 150 седящи места, от които 50 шезлонга, летен бар с дължина 9 м.и 15 седящи места.
Ресторантската част е разположена в 3- етажна сграда – на първия етаж е Тенис клуб с Кафе бар – там в края на май премиерът Бойко Борисов за поредна година спечели надпреварата във ВИП-турнира, в конкуренция с куп звезди от спорта, с бизнесмени и политици.

Комплексът разполага и с лятна градина с открита детска площадка, на втория етаж – основната ресторантска зала със 180 седящи места и атмосфера, прилягаща на всеки претенциозен и изискан вкус. На третия етаж се разполагат ВИП залите с общо 42 седящи места.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement