Connect with us

Музика

Оперна певица направи рап парче

Avatar

Публикувано

на

Дебютното рап-парче и видеото към него на талантливата Теодора Марчева-Додо, участвала в „Гласът на България“ и „Звездите в нас“,  се появи премиерно онлайн преди броени часове.

Песента се казва „Sorry” и e продуцирана от рап-дуета Зипо и Слаш.

Не само музиката и текстът са по идея на Теодора, но и концепцията за видеоклипа е нейна. Теди залага на модерно звучене, под формата на рап, в съчетание с пеене. Теодора харесва всички стилове в музиката и определя себе си като „певица“. Тя сама написва текста за песента, защото има много неща, които да каже на широката аудитория.

„От доста време наблюдавам как обществото ни налага все повече идеята за материалното. Лошото е, че рефлектира доста върху подрастващото поколение и върху музиката. Тъй като аз съм човек, който обича да си философства наум и който иска да създаде нещо, което да не бъде посредствено, ми дойде идеята защо не направя песен, която да бъде синтез между двете- пародийна песен, която описва и осмива голяма част от младите (и не само) момчета и момичета“, разказва Теодора за идеята около създаването на песента.

Известният рап-тандем Зипо и Слаш са продуценти на песента. Зипо (Христо Христов) е режисьор на видеото, осветлението е дело на Радослав Делчев и Даян Николов.  Записът, миксът и финалният мастър на песента са направени от Роб Николов.

Advertisement

22-годишната Теодора Марчева-Додо живее в град София от 2-годишна, завършила е бакалавър и магистър в Национална музикална академия със специалност оперно пеене. От малка свири на пиано, в музикалното училище свири и на обой, но най-сериозно се занимава с пеене. Гласът на  певицата е много рядък – Теодора пее колоратурен сопран, което е възможно най-високият  женски глас. („колоратурен“- идва от „колор“ (цвят)-т.е., тоест репертоарът  е високо поставен, бравурен, техничен).

Теодора участва в миналогодишния сезона на „Гласът на България“ като на кастинга на тъмно прави мешъп между популярната ария на Царицата на нощта от операта „Вълшебната флейта“ на Моцарт и песента “Tough lover” на Кристина Агилера.

В „Звездите в нас“, Теодора успява да  се превъплъти в образа на Кристина Агилера – един от нейните кумири в поп и джаз изкуството. На първото й й излизане изпълнява песента “Fighter”, което се превръща в изключително изживяване за нея самата, защото успява да изправи журито и публиката на крака.

За създаването и провокацията в парчето “Sorry”, Додо разказва: „Първоначалната ми идея не беше да провокирам, по-скоро да излея разсъжденията си относно духовното падение на нашето общество, но и също така, да развеселя аудиторията. В крайна сметка, може би ще се приеме като провокация, която се надявам да накара хората да се замислят- дали наистина количеството пари, сексуални партньори и външна красота са най-осмислящите неща в живота. В интерес на истината, проблемът е доста по-комплексен и личната отговорност на всеки родител към детето си е фундаментална за нашето общество“!

Advertisement
Continue Reading
Advertisement