Connect with us

Интервю

Орлин Павлов: „Най-ценният съвет, който някога съм получавал, е да не правя нeщо на всяка цена“

Avatar

Публикувано

на

17426194 10154909001276343 1932848032648259918 n

снимка: Facebook

И тази година духът на „Аполония“ превзема град Созопол. Имаме удоволствието да се срещнем и да разговаряме с един от най-популярните и обичани млади артисти – Орлин Павлов. С много настроение, чувство за хумор и позитивност той ни разказва за киното, музикатa и хората, които вдъхновят.

С Орлин Павлов за МИКА разговаря Дамян Симонски.

В началото беше “Каффе”. Има ли надежда да се съберете отново?

“Каффе” бе една наистина музикантска банда и би било страхотно да се съберем отново!

Advertisement

Къде откриваш себе си по-добре: в киното или в музиката?

Киното и музиката са две напълно различни, но и също така неразривно свързани изкуства. Един малък пример – за да си добър музикант, не може да не си и добър артист, в смисъл на изпълнител. Киното ми дава по-различен  поглед на това, което съм като музикант. Не забравяйте, че по професия аз съм все пак актьор.

Има ли шанс младият музикант в България?

Според мен, да и този отговор важи не само що се отнася до музиката, но и за всички останали аспекти от живота. Всеки, който е решил да се развива и е готов да работи непрекъснато, за да постигне това, което иска, има шанс! Чакането да се случат нещата от само себе си не е помогнало на никого. В много случаи бездействието е навредило повече, отколкото проактивността и упоритият труд. Колкото и да е голям талантът, ако той не се подкрепи с неуморен труд, упоритост и самокритичност, няма как да се случат нещата. Талантът е важен, но нищо не става без труд. Няма труд, който да не е възнаграден. Разбира се, понякога отнема повече време, за да пожънеш успех и да видиш плодовете на труда си, но в мига, който се случат нещата, разбираш, че нищо не е напразно. Говоря и от собствен опит, разбира се, защото и аз самият съм имал периоди, в които съм чакал да ми се случи нещо.

Кои твои качества са ти помагали най-много през годините?

Advertisement

Бих казал, че съм търпелив, а също и умерено работлив, но не съм свръхамбициозен. Като цяло не обичам свръхамбициозните хора. Според мен, свръхамбицията е винаги реципрочна на таланта и дори понякога уврежда таланта.

А кои са те спирали?

Като всеки човек и аз имам качества, които са ме спирали. Както казах, аз съм умерено амбициозен и ми се иска да бъда и малко по-работлив. Когато човек приеме себе си, такъв какъвто е – с добрите и лошите си страни, той може да се развива и усъвършенства.

Кои артисти би посочил като свои ментори?

Много артисти и хора са повлияли на моето развитие. Много харесвам Орлин Горанов. Не само защото имаме едно и също име. Имал съм удоволствието да работя с него и мога да кажа, че той е един изключителен музикант, един от последните истински хора, с чиста, рицарска душа. Орлин е и сред онези невероятни артисти, които са автентично многолики. Той завладява публиката както от роля в оперна постановка, така и от клубната сцена. Несравним е и когато участва и в мюзикъли! Други изключителни български артисти, от които съм научил много, са Георги Христо и Васил Найденов.

Advertisement

В музикален план бих посочил още много българските артисти, защото имаме наистина страхотни творци!

Кои са най-ценните съвети, които си получил?

Най-ценният съвет, който някога съм получавал, е да не правя нeщо на всяка цена. Когато нещата се правят на всяка цена, те или не се случват, или в един момент човек започва да съжалява, че се случват. За мен лично форсирането на събития или въобще нещо, което искам да се случи, не работи.

А кои са най-ценните съвети, които си дал?

Аз наистина не обичам да давам съвети.

Advertisement

Ако можеше да си супергерой, кой би бил и каква суперсила би притежавал?

Това е един забавен въпрос. Винаги съм харесвал магнитите и способността им да привличат нещата. Един супергерой би могъл да използва подобна сила, за да направи добро. Да привлича хора, идеи и да прави света по-добро място. Например да изчисти България от всичкия скрап и ненужни железа. Един друг супергерой, който би ми допаднал като суперсила, би бил Пластикмен, който би могъл да изчисти България от всички найлонови пликчета и торбички. За съжаление, има адски много замърсяване в България. Аз съм голям привърженик на идеята да опазим околната среда в България. БТВ започват кампания за почистването на страната ни сега на 16-и (септември) и това е една наистина благородна кауза.

Жителите и гостите на Созопол по време на Празниците на изкуствата “Аполония” имат възможност да чуят на живо дуета ти с Камелия Тодорова.

Камелия Тодорова е сред най-вдъхновяващите артисти, които познавам. Познаваме се от много, много време вече – още от ученическите ми години, а по-късно и през студентските ми години. В периода от 1996 до 1998 г. имах удоволствието да работя с нея по спектакли с „4xC“. Тогава аз, заедно с актьорите Стефан Щерев, Тодор Тоцев, Велислав Прагер, Стоян Николов и Владислав Павлов, й бяхме нещо като актьорски балет. Камелия е един изключителен артист с невероятен талант и диапазон на творчески импровизации. Тя има страхотен глас, а е и изключително харизматичен творец като цяло, който успява само за няколко мига да прикове вниманието на публиката и да я увлече в своето изпълнение.

33-тото издание на Празниците на изкуствата продължава до 5 септември, предоставяйки възможност на посетителите да се насладят на събитието не десет, както обикновено, а цели единайсет дни. Билетите за Празниците на изкуствата „Аполония“ са в продажба и могат да бъдат закупени на място или от касите на Eventim.bg в цялата страна.

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement