Connect with us

Tехнологии

Осмото издание на хакатона HACKFMI отправя предизвикателство към студенти, практици и ентусиасти

Avatar

Публикувано

на

Hackathon

снимка: PR

От 16 до 18 декември 2016 г. хакатонът HackFMI ще се проведе във Факултета по математика и информатика на СУ и ще събере на едно място студенти, практици и ентусиасти от сферата на програмирането, математиката и статистиката. Осмото издание на състезанието се фокусира върху света на данните и ще протече под надслов “Hack for Data”. В рамките на трите дни на хакатона към участниците ще бъде отправено предизвикателството да разработят интересни софтуерни и хардуерни решения. За разработката, екипите ще имат възможност да включат използването на всякакви данни, както и различни анализи, алгоритми, machine learning и изкуствен интелект.

“Поставихме началото на HackFMI през 2012 г. с темата „Hack for Education”, като целта на това издание беше да подобри образованието и образователната система, чрез софтуерни решения”, споделят организаторите от HackBulgaria. „Надяваме се с темата тази година да привлечем участници от всички университети в страната и ще се радваме, ако успеем да предизвикаме интереса на студенти с различни профили – статистика, физика, химия, биология, както и научни разработчици”, допълват те.

Форматът на събитието и тази година остава непроменен. Отборите могат да бъдат до 6 участници, които разполагат с 3 дни да разработят своя проект. По време на хакатона ментори от ИТ сектора ще помагат със съвети и идеи, а в неделя вечер отборите ще презентират своите проекти пред предварително сформирано жури.

HackFMI стартира през есента на 2012 г. и от тогава насам се превърна в традиция и се провежда всеки семестър вече 4 години. Университетът ежегодно предоставя на младите таланти възможност да се обединят и изявят, докато обменят опит и познания в рамките на тридневното предизвикателство. Хакатонът ги провокира да се интересуват, да задават въпроси и да полагат съвместни усилия в преследването на отговорите. Събитието е напълно безплатно и е отворено за всички желаещи студенти и ентусиасти, навършили 18 години. Регистрацията е отворена до 14-ти декември на сайта на събитието: http://hackfmi.com/.

За повече информация можете да се свържете с организаторите на събитието на email: team@hackbulgaria.com.

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement