Connect with us

Музика

Основна съставка в известни холивудски филми? Не търсете нищо повече от The Cure

Avatar

Публикувано

на

Колко пъти сте гледали легендарен филм, може би известна романтична комедия, която е оставила белег на цялото поколение или най-новия супергерой в киното, и сте чували известна мелодия от ал-рок шампионите The Cure? Известните рокери успяват да съзададат  магия във всеки филм, в който се появяват шедьоврите им. Също така е известно, че те създават чудесна атмосфера по време на изпълненията си на живо, факт, който ще потвърждавят отново на 4 юли следващата година, когато те ще участват на EXIT Festival по тяхна лична молба!

Песните на тези известни британски  рокери намира място в 73 филма.

За да ги изброите всички ще бъде безкраен успех, така че тук има 10 филма, които частично притежават атмосферата и общото  впечатление за фронтмена Робърт Смит и останалата част от невероятната банда.

 

  • The Crow

 

Бледо лице, черна коса, опушени очи и боядисани устни. Сходствата между главния герой на The Crow, който беше славно представен от Брандън Лий и фронтменът на групата, Робърт Смит, са невероятни. Темата на филма, любовна история, обвита в тъмен воал, също се вписва в повтарящите се мотиви на The Cure – затова не е изненадващо, че можете да чуете „Burn“ в началото на филма!

Advertisement

 

  • He’s Just Not That Into You

 

“Friday I’m in Love“, любимата и известна на всички песен е главната в касовия хит на Холивуд “He’s Just Not That Into You” .Тази романтична комедия за четенето на  любовните сигнали се превърна в изключително популярна, а всеки, който гледа филма, остана с тази весела и оптимистична песен в главата си през останалата част от деня.

 

Advertisement
  • Just Like Heaven

 

Филмът „Just Like Heaven“ има същото заглавие като песента на групата, използвана в него. Защо „The Cure“ е толкова популярен в романтичните комедии? Може би това е така, защото, точно като романтичните филми, те ни отвеждат на емоционално пътуване с въртележка, така че превключваме между тъжно и меланхолично настроение, само за да оставим киното щастливо и изпълнено с надежда.

 

  • It

 

Миналогодишния хитов филм „It“ е римейк на любимия ужас, базиран на прочутото произведение на изкуството на Стивън Кинг. Филмът, отговорен за много клоуно фобии, използва песента „Six Different Ways“. Тази сладка и закачлива песен със своето детско интро прекрасно играе в контраста между детската невинност и невъобразимите ужаси, пред които са изправени детските герои.

https://www.youtube.com/watch?v=GHM8tratogk&feature=youtu.be

Advertisement

 

  • The Wedding Singer

 

Адам Сандлър, звездата на филма, признава, че слуша The Cure, докато пише сценария. Във филма главният герой Роби слуша „– Boys Don’t Cry „, докато лежи в леглото, разрушен, защото се разделя със своята годеница. Винаги емоционални, винаги честни, The Cure са перфектният избор за тази романтична комедия.

 

  • Judge Dredd

 

Поканен от Силвестър Сталоун, който играе главната роля, Робърт Смит лесно се съгласява да записва титулярния номер  за филма. В продължение на много години самият Смит е бил фен на комикса, на който се основава филмът. Песента „ Dredd Song “ звуково изобразяваше облъчваната пустош на астероидната Америка.

Advertisement

 

  • Ant-Man

 

Касовият филм на Марвел  следва дребен престъпник Скот Ланг, който неохотно става Ant-Man, който, като се използва специален костюм, може да се свие по размер и да увеличи силата си. По време на една от сцените на битката, телефонът на Скот случайно се чува култовия албум „Disintegration“ и песента „Plainsong“. Режисьор Пейтън Рийд признава, че е голям фен на групата.

https://www.youtube.com/watch?v=zrUltTT8acg&feature=youtu.be

 

Advertisement
  • Adventureland

 

Филмът се отличава с отличен саундтрак точно в онова време, когато носталгията на 80-те стана много популярна . Изборът на песни във филма предизвиква нови любови, дълги летни нощи и усещане за безгрижие. „Just Like Heaven“ може да се чуе, докато главният герой се забавлява в увеселителния парк с приятелите си и любовния си интерес.

 

  • Underworld: Awakening

 

В „Underworld: Awakening“, продължение на известния франчайз, героинята Кейт Бекинсейл отново се бори с вампирите. За ремикса на песента „Apart“ можем да благодарим на Редърдър, който направи музикалния номер още по-зловещ и привлекателен, като постави на преден план гласът на  Робърт Смит.

Advertisement

 

  • Nick and Norah’s Infinite Playlist

 

Не просто „ Boys Don’t Cry “ може да се чуе , когато главният герой Ник, изобразен от Майкъл Кера (младо момиче в тийнейджърски филми през 2000-те години), призовава Нора да каже, че съжалява, защото е „прецакан“, но Ник и Нора също така говорят за известната банда по време на филма.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement