Connect with us

Swing

Остават броени дни до премиерата на новото видео на Sentimental Swingers – „Аз не правя така“

Avatar

Публикувано

на

Дори и да не правите така, елате на премиерата на „Аз не правя така”…

И усетете магията на суинга и романтичните танци…

Броени дни остават до концерта (3 юни, петък) по повод официалната премиера на новото видео на Sentimental Swingers към песента им „Аз не правя така”, написана специално за дамите (текст и музика) от тромпетиста и композитор Михаил Йосифов. Авторското изпълнение бе представено с особен успех преди година и е включено в първия албум на Sentimental Swingers „Cradle of Love”.

Видеото към игривата песен на Вера, Деси и Рони е заснето от режисьорката Катерина Тамбурковска на 6 и 7-и май в София Лайв Клуб, а зад камерата е операторът Иван Кунчев.

Катерина Тамбурковска е родена в Скопие, Македония, но живее в България от 10 години.

Advertisement

Срещата й с музиката на Sentimental Swingers е на големия им концерт в зала 1 на НДК през ноември, 2015-та. Запленена е веднага от музиката им, а най-много харесва песента „Аз не правя така”, защото е забавна и закачлива – като самите Рони, Деси и Вера.

Заразена с вируса на суинга, младата режисьорка си купува албума  „Cradle of Love”, за да го слуша отново и отново и решава да остави съобщение на момичетата във Фейсбук страницата им с предложение да заснеме видео към “Аз не правя така”. Така се осъществява първата среща между Катерина Тамбурковска и Sentimental Swingers и първите стъпки от  работата по реализацията на клипа.

Зад камерата застава младият оператор Иван Кунчев, а новият клип, чиято официална премиера е на 3 юни, е общата им курсова работа с Катерина за НАТФИЗ.

Урок по танци за деца

Както вече знаете, за танците по време на снимките на видеото се погрижиха момичетата и момчетата от Lindy Hop Bulgaria. Заедно с тях, само ден след празника на детето и ден преди концерта на Sentimental Swingers, на 2 юни от 15.30 до 17.00 часа, в залата на Lindy Hop в НДК, трите дами на суинга и талантливите танцьори на линди хоп ще подарят урок по танци на всички деца, които имат желание да потанцуват.

Advertisement

Очакваме ви!

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]13262493_1042439819170569_1021931837_o[/media-credit]

Създадени през 2010 година, “Sentimental Swingers” – Андрония Попова, Десислава Андонова и Вера Шандел, заедно с музикантите от секстета на МихаилЙосифов, съживяват златните години на суинга, припомнят красотата на джаза, и изпълват с нов живот градската песен. Стилът им е запазена марка за изключително забавление, а концертите им са въздействаща смес от чиста емоция и заразителен ритъм, които могат да задоволят всички сетива на публиката

Continue Reading
Advertisement