Connect with us

Tехнологии

Отборното състезание по програмиране DataArt Proggy-Buggy ще се проведе на 13 септември

Avatar

Публикувано

на

Proggy Buggy 2019 events

Първото по рода си отборно състезание по програмиране, насочено към програмисти и ентусиасти, ще се проведе на 13 септември по случай Международния ден на програмиста.

Инициативата се организира от глобалната компания за разработка на софтуерни решения DataArt и ще даде възможност на участници от различни държави да се състезават помежду си, докато се забавляват

Това няма да бъде дълго и скучно състезание, вместо това участниците ще могат да демонстрирате съобразителност и умения и да премерят сили с отбори от други държави.

Отборите ще решават задачите от състезанието в развойните центрове на DataArt в с градовете София, Буенос Айрес, Воронеж, Вроцлав, Днипро, Ереван, Киев, Лондон, Лвов, Одеса, Рига, Санкт Петербург, Харков и Херсон.

Advertisement

Състезанието ще се проведе на английски език и ще се състои от 13 лесни задачи, които трябва да бъдат решени за 42 минути.

Решението на всяка една от задачите е конзолно приложение, чийто сорс код трябва да бъде изпратен до верификационен сървър, използвайки някой от следните програмни езици: C, C ++, Free Pascal, Java, Mono C #, Python, Ruby, PHP, JavaScript.

Отборът, който реши максимален брой задачи за най-кратко време, печели. Решенията ще бъдат проверявани автоматично на единен сървър, след което ще бъдат обявени победителите на глобално и локално ниво.

Състезанието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация, за да се формират отбори от по трима участника.

Началото на състезанието ще бъде дадено в 18:00 ч. на 13 септември, а мястото на провеждането е Бул. „Тодор Александров“ 28, ет. 11, (конферентна зала на DataArt България).

Advertisement

Повече информация може да бъде намерена във Facebook страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/730930777368387/

Continue Reading
Advertisement